Ilyenkor kell foglalkoznom a feladott bőrönddel?
Sziasztok,
Jövőhónapban repülök az USA-ba, Lufthansával.
Frankfurtban kell majd átszállnom és ott is a Lufthansa visz tovább. Ilyen esetben ők fogalkoznak majd a csomaggal és én azzal legközelebb már csak Amerikában találkozom ugye?
Illetve, úgy tudom a bőröndöt Pesten majd a check-innél kell feladnom. De akkor ilyen esetben nincs is értelme az online-checkinnek mert úgyis sorba kell majd állnom mintha be sem csekkotlam volna? Vagy a feladott poggyász feladására külön sorba kell állni?
Előre is köszi.
Köszi!
Feladott bőröndöt sok idő míg ellenőrizgetik ésatöbbi?
Még sosem utaztam checked in baggage-l mindig elég volt a carry-on.
Mindenképpen be kell állnod a check in pultnál a sorba, így tök fölösleges online checkolni. Én azért is szeretem, mert ott még általában lehet "boltolni" a pultossal hova szeretnék ülni. :D Ez jó, ha az ember smucig helyjegyért fizetni, vagy épp nem olyan jegyet vett, amiben alapból benne van a választási lehetőség. Egyébként rád van bízva. Olyat is lehet, hogy online checkolsz, majd csak a poggyász drop sorba állsz be, ez gyorsabban lemegy, de igazából teljesen mindegy, amúgy sem kell általában ezekre a járatokra órákig sorban állni.
Általában Európai átszállásnál nem kell a bőrönddel foglalkozni. Amerikainál előfordul, hogy az egyik futószalagról le kell venni, arrébb tolni 50 méterrel és ott egy másikra feltenni. Mindenképpen kérdezz rá még Budapesten a checkolásnál, de általában a gépen landoláskor is elszokták mondani és még sokszor a hangosba is, amikor beérsz az átszálló reptérre.
A feladott poggyászt csak lemérik, mást nem néznek rajta. Az fontos, hogy ne zárd le, vagy ha le akarod, akkor csak olyan lakattal/zárral, amin van TSA zár. Az Amerikaiak csak ezt fogadják el, ha fennakad valahol a csomagod, nehogy szétbarmolva kapd vissza.
Ezen felül ajánlott egy váltó ruházatot a kézipoggyászba tenni sosem tudni alapon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!