Lemondjam a wizzair repjegyemet (már megvan az utasfelvétel) vagy szimplán nem szállok fel a gépre és kész? Nem fogok utazni
Sajnos úgy alakult, hogy nem utazom el egy hét múlva. Van egy ilyen lehetőség, hogy járat lemondása, de ha jól tudom ennek díja van és nem írja ki, hogy fizetnem kell-e csak azt, hogy 0 forintot kapok visszatérítésként a wizzair számlámra. Nem akarom hogy bármilyen előre fel nem tüntetett összegeket levonjanak tőlem meg amúgy sem.
Egyszerűbb, ha szimplán csak hagyom az egészet? Vagy ezért büntethetnek?
Ezt írja de nem teljesen értem, mert ritkán szoktam repülni:
Akkor most kellene fizetnem a lemondásért vagy mi?
Normálisan: ha lemondod, visszafizetik a jegyárat - mínusz a lemondási díj. De itt olyan alacsony volt a jegy ára (fapados ?), hogy még a lemondási díj is magasabb annál. Ezért, ha lemondod, nem fizetnek semmit vissza.
Tehát te sem így, sem úgy, nem kapsz semmit. Akkor legalább el se menj (úgyis ott hagyják a késő utasokat), legalább megtakarítod a repülőtéri út költségét. Ezért nem büntetnek (a légitársaság nem hatóság).
2-es, polgári jogi értelemben ez egy szerződéses jogviszony és te a foglaláskor elfogadod a szerződéses feltételeket. Ha abban szerepelNE, hogy no show esetén bánatpénz illeti a légitársaságot, akkor bizony jogos igényt támaszthatna feléd. Azonban egyetlen légitársaság sem alkalmaz ilyet tudomásom szerint.
No show fee ennek ellenére létezik, de az csak olyan cégeknél, amelyeknél veszel jegyet több szegmensre, az elsőnél nem jelensz meg és utána a második, harmadik stb szegmensnèl visszatérítésre lennel jogosult, akkor jól levonnak tőled egy nagyobb összeget.
A Wizzair esetében nincsenek ilyen atszallasos jegyek, szóval nincs No show fee sem. Innentől kezdve jófejség ugyan lemondani a jegyet, de nem muszáj. Azonban ha kimondottan visszatéríthető a tarifa (van ilyen a Wizznél is), akkor érdemes lehet.
Köszi.
#2 nem arról van szó hogy ki akarok menni a reptérre, eszemben sincs. Hanem hogy szimplán ne jelenjek meg vagy mondjam le a jegyet. És tudom, hogy nem fogok pénzt visszakapni, nem is az a cél, hanem az, hogy ne kelljen még nekem fizetnem pluszba. "Tisztesség" szerint lemondanám, de nem derül ki számomra, hogy fizetnem kell-e.
Vagy az a képen szereplő nullás összeg azt jelenti hogy nem kapok vissza pénzt ÉS fizetnem sem kell?
ha az utazas elott min 2 hettel mondod le, akkor a jegyar tobb mint felet visszakapod. en 35ezres repjegyet mondtam le, 26ot kaptam vissza. az ugyintezesi ido volt vagy 1 ev...
a te esetedben anyagilag nem erne meg lemondani, esetleg jofejsegbol, hogy ne kessen a gep mert rad varnak.
Nem várnak rá.
Semmi sem történik, ha nem jelensz meg. Tudomásul veszik, a pénzt már zsebre tették, minél kisebb a felhajtás, annál jobb. Csak neked veszik a pénzed.
Igaza van, aki azt mondta, ki kell számolni, mi éri meg. Jó sok idő, macera, talán kis pénz is, vagy semmi. Se pénz se macera.
Akkor is eladják a helyed ha nem mondod le. Innentől nem érdemes velük korrektnek lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!