Sosem utaztam még repülőn. Valaki, aki utazott már, leírná a pontos menetét az egésznek?
Kimész időben a reptérre;
A pultnál becsekkolsz;
Átmész a biztonsági ellenőrzésen;
Beszállsz a gépbe;
Elmutogatják, hogy mit kell tenni vészhelyzetben;
Reménykedsz, hogy felszáll a gép, és nem lesz baleset a kifutópályán;
Repültök, jó esetben oda, ahová indultál, és nem robban fel a gép;
Leszálltok vagy lezuhantok, elvégre fizikai képtelenség, hogy örökre fent maradjon a gép;
Nem nézel ennyi "Légikatasztrófák"-at, mint én, bár én repülés közben is azt nézem, csak a mellettem lévő szokott ideges lenni, amikor ránéz a laptopomra;
"16 éves vagyok, távkapcsolatban élek"
Erős kezdés... :-D
1. Kimész kb 2 órával hamarabb, előtte megnézed, hogy melyik terminálból indul a géped.
2. Becsekkolsz - odamész a check-in pultokhoz, mikor látod, hogy ki van írva a te járatod, beállsz a sorba, sorrakerülsz és kapsz egy ilyen becsekkolós lapot. Ha online becsekkoltál, akkor tölts le a telefonodra olyan alkalmazást, amivel meg tudod nyitni, majd nyisd be az email segítségével.
3. Menj a biztonsági ellenőrzéshez, állj sorba, mikor a fémdetektorhoz érsz, a cuccaidat tedd a műanyag dobozokba, elvileg ki kell venni a fülbevalót meg ilyeneket, gyakorlatilag semmi bajod nem lesz.
4. Nézd meg melyik beszálló kapuhoz kell menned (csomó helyen vannak monitorok/tv-k, amiken mutatják), ott van időd kicsit pihenni, van duty free shop (ezeket már korlátozás nélkül felviheted a gépre). Itt el fogják kérni az irataidat (személyi, check-in card)
5. Eljutsz a gépig (fapadosnál neked kell elmenni, charter járatoknál van reptéri busz.
6. Felszállsz a gépre - bőröndöt leadod, felsétálsz a gépre, megmutatod a csekkolókártyát (ami vagy papír vagy telefonon van), megkeresed a helyed és leülsz.
7. Meghallgatod a stewardesek figyelmeztetését, megmutatják mit kell tenni vészhelyzetben stb.
8. Felszáll a gép
9. Ha vihar van, be kell csatolni a biztonsági övet, erről fognak tájékoztatni.
10. Leszáll a gép
11. Bemész az épületbe, megkeresed a poggyászodat a futószalagon és elhagyod a repteret.
6. Felszállsz a gépre - "bőröndöt leadod, felsétálsz a gépre" ......
Ezt a kettes pontnál végzed el. Tehát hiába végezted el a chek-in-t otthon( erősen ajánlott), ha bőröndöt szeretnél vinni magaddal, akkor sorba kell állnod.
Lehet neked úgy volt, de én Ryanair-rel mentem, azon meg úgy volt, ahogy leírtam. Mikor szálltam fel, akkor kellett odaadnom a bőröndöt.
Viszont azt kihagytam, hogy rá kellett tenni egy mérlegre, mikor a check-in részlegnél voltam, de vinni kellett tovább, ha megfelelő volt a súlya.
És le lehet pontozni, de aki lepontozott, írja már le részletesen, hogy ő hogy gondolja...
6-os vagyok. Én biztos nem pontoztalak le. Évek óta repülök különböző légitársaságoknak, de a bőröndjeimet, ha egyszer rá raktam a szalagra, már csak a célállomáson látam.
De "Több dolgok vannak földön és égen....", Kedves Kérdező, informálódj tovább ezzel kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!