Szeretnék oktober - november környékén repülővel utazni egyik ismerősömmel és a barátnőjével. Én 17 éves vagyok, román állampolgár - szülői felügyelet nélkül engednek engem repülni másik 2 felnőtt társaságában?
Mindkét szülő írásos nyilatkozatával, hogy engedélyezik a repülést, minden további nélkül utazhatsz, főleg, ha más felnőtt is van Veled (esetleg meg lehet említeni a nyilatkozatban, hogy Ő felügyel)
A nyilatkozat vagy a célország nyelvén legyen vagy angol nyelvű.
3-as vagyok, az lemaradt: lehet, hogy sehol nem fogják kérni, de ha nincs nálad, nagyobb baj, mintha elviszed és nincs szükség rá :-)
"A kiskorúak külföldre utazása esetén javasolt, hogy a kiskorú vagy a vele utazó személy vigye magával a szülők (ha csak az egyik szülővel utazik, akkor a másik szülő) magyarul és románul készült, vagy fordítással ellátott hozzájáruló nyilatkozatát a gyermek külföldre utazásához és ottani tartózkodásához. (Az angol fordítás is elegendő lehet.)
A szülői hozzájárulási nyilatkozat kiállításához nincs egységes uniós formanyomtatvány.
A nyilatkozatban az alábbi adatokat célszerű feltüntetni:
a kiskorú, a kísérő és a szülő(k) adatai (születési adatok);
a kiskorú utazásra jogosító okmányának száma;
a külföldi tartózkodás célja, helye (cím, telefon);"
Ez ugyan magyar oldal, a konzuliszolgálat, kormány.hu-ról, azért ír magyar és románt, de legjobb az angol nyelvű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!