Tihany, Siófok, Balatonfüred, Balatonmáriafürdő? Merre nyaraljunk?
Sziasztok, két éves fiammal és feleségemmel szeretnék nyaralni a Balatonon.
Prágai magyarok vagyunk vonattal utaznánk/, nem nagyigényüek, szívesen laknánk ilyen 3-4 ezer forintos apartmanokban is.
A bőség zavara miatt nem tudok dönteni, hogy melyik Balatoni városban / városkában töltsünk el 3-4 napot.
Van konkrét tapasztalatotok? Szóval, egy hely, ahová minden éven ujra elmennétek? Köszönöm szépen a válaszokat, és igyatok sok sört. Mert ebben a nagy melegben sok alkoholt kell inni!
Mindenképpen az északi partra mennék, több lehetőség van ott.
Tihany szuper hely, Balatonfüred is szép város
"szívesen laknánk ilyen 3-4 ezer forintos apartmanokban is."
Tihany nagyon szép, de nem olcsó, 3-4 ezer ft-os apartmant szinte biztos, hogy nem fogtok találni, főleg így, a szezon kezdetén már.
Tudnod kell, hogy idén a munkavállalóknak szinte az egyetlen adómentesen adható céges juttatás a Szép kártya, ami az idegenforgalmi szálláshelyek jelentős telítettségét okozza - a szokásos nyári főszezonon kívül.
Szóval inkább aszerint válogass, hogy hol van még szabad szállás?
Siófok elég "turistás", zajos, bulis - ha kisgyerekkel mentek, nem biztos, hogy jó választás...
"3-4 ezer forintos apartmanok"
Hűha, valaki nagyot fog koppanni... :D
Ember, ennyiért sátorhelyet nem találsz... (Na jó, azt talán igen, most megnéztem, autó nélkül 2 főre 4000 ft/éj a sátorhely abban a kempingben, ahova mi szoktunk járni régen)
Tavaly Balatonfüreden voltunk a haverokkal, életem csalódása volt, horror drága minden, és nem igazán voltam elájulva, egyetlen helyen volt egy picikét kedves a pincér, a többi helyen unottak és/vagy bunkók voltak, a kemping enyhén szólva hagyott maga után kívánnivalót, magát a várost meg nem is igazán értettem, szép ugyan, de egy nagy katyvasz az egész.
Siófok jobb, sokkal olcsóbb és maga a város és a kemping is normálisabb. A vízben is el lehet férni (északi parton hirtelen mélyül a víz, így mindenki a külső 5 méteres sávban nyomorgott, a déli parton pedig eloszlanak az emberek, mert sokáig lehet besétálni)
A 3-4 ezer forintot viszont felejtsd el. Balatonon max sátorozni éri meg.
A 3-4000 Ft-os árat felejtsd el.
Kisgyerekkel a déli part a jobb fürdés szempontjából.
Siófok trágya hely, zsúfolt, turistás, sok a bulizó idióta.
Max. 1 napra átjönni kirándulni megfelel.
Tihany és Füred szép, kulturált, de nem olcsó semmilyen szempontból.
Siófok zsúfolt? Hol? Mikor?
Nekem pont az volt furcsa, hogy totál kihalt... bementünk a Petőfi sétányra, és alig lézengtek emberek az utcán, a szórakozóhelyek meg üresek voltak... (ez tavalyelőtt nyáron)
Ne felejtsd el, amit írtam az egyik hozzászólásomban, hogy idén szinte "ráterelték" az embereket a Szép kártyára - épp a minap mesélte egy ismerősöm, hogy már nem találnak szállást a Balatonon. Szóval idén tuti nem lesz kihalt... :-)
Szállást azt akkor is alig találtunk, konkrétan a mi kocsink mögött húzták ki a lepedőt a kemping kapujára, hogy "betelt" :D Valahogy mégse tűnt zsúfoltnak.
Pedig mi kifejezetten utáljuk a tömeget, de még így se érzékeltük.
Kérdező, ugye nem azt akarod mondani, hogy 3 főre (2 felnőtt, 1 gyerek) 1 éjszakára ÖSSZESEN 4.500 ft az apartman Balatonlellén?
Ha igen, akkor írd már meg nekem privátban légy szíves ezt a szállást, mert mi még csak ezután mennénk majd.
Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!