Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Vonatjegy kedvezmény kérdés?

Vonatjegy kedvezmény kérdés?

Figyelt kérdés

Két barátom(egyikük terhes), én, és az 5 éven aluli gyermekem együtt utaznánk, és nem tudok kiigazodni a kedvezményeken.

Az tiszta, hogy gyermekért nem kell fizetni, mert még nincs 6 éves.

Viszont mivel egyedül nevelem, nem a sima családit kapjuk, hanem emeltet, de nem a maxot, tehát magasabb, de nem a legmagasabb.

Láttam olyan részt, hogy 18 éven aluli gyermekkel együtt utazó felnőtteknek 33% jár.

Ez akkor is vonatkozik, ha együtt megyünk nyaralni, de nem családtagok? Sehol nem írta, hogy gyám/családtag vagy hasonló legyen, hanem a gyerekkel együtt utazó felnőttek legyenek.

Aztán vagyok én. Van olyan rész is, hogy 90% kedvezmény jár a magasabb összegű családi pótlékra jogosult gyermek 1 kísérőjének.

Én ennek számítok? vagy, ha vannak mellettem mások is, már nem vagyok jogosult rá, mivel kiemelten 1 kísérőt ír? Egyáltalán jár ez a sima emelt családira, vagy csak a kimaxolt(ikres/többgyerekes/sérült-beteg gyerek) emelt családikra?

Továbbá, ha intercityn megyünk, a helyjegyért kell fizetni gondolom, vagy azt sem?

Nem akarom feltartani a sort, mikor megvesszük a jegyet, szóval gondoltam itt kérdezem meg előtte.

2019. jún. 3. 10:35
 1/1 anonim ***** válasza:
A családi kedvezmény automatikusan jár, ha 18 év alattival utazol. A 90%-ot viszont igazolni kell papírral, bemondásra nem fogják kiadni. Ha bemutatod az emelt családi pótlékról az igazolást már kapod is a kedvezményt. Kedvezmény csak a másodosztályú menetjegyre jár. Pót és helyjegyeket ugyan úgy meg kell venni, illetve első osztályra a kedvezményes másodosztályú menetjegy mellé kiegészítő jegyet kell venni, ami a teljesárú első és másodosztályú menetjegy árának a különbsége.
2019. jún. 3. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!