Még sose voltam autópályán, mikre kell odafigyelnem?
ne menj teherautó mellett hosszabb ideig? :O hát az autópályán 1 sávon mehetsz a másik elözésre van.abban csak addig lehetsz mig elözöl.utána irányjelzövel vissza a külsöbe. leálló sávot tilos használni de gondolom ez tiszta sor.
nézz gyakran a visszapillantóba, kb a semmiböl jönnek a nagy motoros 300 km / h s bmw k. azok meg azt hiszik övéké az Isten is és már meesziröl villognak h takarodjál már a belsö sávból mert h ök majd 2 perc mulva odaérnek...
ám kb ennyi a fontos nem nagy ördöngösség autópályán vezetni
Az M0 eleve nem autópálya, hanem autóút. Nyilván tudod, mi a kettő között a különbség. :P
Elsősorban arra figyelj, hogy megvedd a matricát (SMS-ben a legegyszerűbb). Aztán tartsd észben, hogy 130-cal szabad menni akkor is, ha hátulról tol egy nagyvagány, és akkor is, ha a kocsid 200-at is bír. Semmi vagánykodás, semmi "na most megmutatom, hogy én vagyok az utak királya"-effekt. Nagyon csúnya balesetek szoktak lenni az ilyenből.
A kamionok 90-nel mehetnek, nem is nagyon szoktak többel menni, max. 100-zal. Valószínűleg te hamar le fogod őket hagyni. Előzni csak biztonságosan, a kamion nagyobb és erősebb a te kocsidnál. Ha nem figyelsz, az oldalszél megszűnése rendesen odavághatja a kocsit a szalagkorláthoz.
Aztán ahogy lehajtasz a pályáról, nagyon figyelj oda a hirtelen sebességcsökkenésre! Ha 130-ről visszalassítasz 80-90-re, úgy fogod érezni, mintha megállt volna alattad az autó. Ez érzékcsalódás, teljesen természetes. A lényeg, hogy pályán kívül semmiképpen se menj 90-nél többel! Erre kell még nagyon figyelni.
Péntekenként (főleg nyáron) nagyon sokan mennek lefelé, vasárnap délután meg Pest felé, ezeket az időszakokat érdemes elkerülni.
Én még kiegészíteném azzal az előttem szólókat, hogy nagyon figyelj a követési távolságra! Nekem nem a sebességet esett nehezemre megszokni, hanem azt, hogy ha túl közel kerülnék az előttem levőhöz, és nem tudnám megelőzni, akkor azonnal lassítani kell, hisz ha ő belelép a fékbe valamiért, neked esélyed sincs megállni!! Kezdetben nehezen szoktam át, hiszen normális úton többnyire megy a hátsójába az előtte lévőnek az ember, ha úgy látja lassan előzni tud!
A másik amire nagyon figyelni kell, és amit nagyon nehéz megszokni, hogy bemérd a távolságot és a sebességet, hogy mennyire közeledik gyorsan a belső sávban érkező! Nehogy áthúzd a kormányt és ő már ott legyen!
Amúgy azt javaslom, hogy ne feszegesd azonnal a 150-et, először csak ismerkedj a dolgokkal, ha kell akkor 100-zal menj a külső sávban, aztán ha már ráéreztél, akkor mehet a 130 is! Én be voltam sz*rva amikor először vezettem autópályán! Aludd ki magad előtte, és figyelj oda mindenkire nagyon! Nem csak te vagy az úton, nem is 50-nel közlekednek az autók, kerülhetsz úgy is bajba, ha nem te vagy a hibás, ezért a többi autóra is figyelni kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!