Megéri havi 35-ért egy nyaralót bérelni a balatonnál?
Figyelt kérdés
Jól hangzik, 50 négyzetméteres ház, de igazából külterületen fekszik (szőlőhegyen, présházak között) a szőlőket rendszeresen permetezik, amit néha bevisz a szél és csak földúton lehet megközelíteni. Ha az ember le akar menni a tóhoz kerékpárral 10 perc, gyalog 1 óra. Badacsonynál van. Azzal a feltétellel tudom bérelni, hogy már Áprilistól és legalább október végéig folyamatosan bérelem. Tehát az év felét egy ilyen pici tanyán kell töltenem.
Megéri? Én éltem ott most 2-3 évet, de társaságom nem igazán volt. A helyiek elég maguknak valóak sajnos, kinéznek egy idegent aki egy ilyen tanyára költözik be, a turisták meg jönnek-mennek, átlagban 2 nap. Nincs sok idő a haverkodásra.
2019. márc. 9. 19:47
1/8 Duenna válasza:
A bérleti ár nem sok, csak kérdés, hogy lakható-e az a ház? Van-e benne áram, fűtési, vízvételi, WC, szemétszállítási, lehetőség, és szennyvíz elvezető-csatorna, vagy szennyvíz-akna? Mert ezek hiánya nélkül nem lehet komfortos a lakhatás hosszútávon. Attól is függ, hogy a házban van-e valamilyen bútor, vagy háztartási gépek (hűtő, tűzhely, stb.)? Ha nincs, akkor ezekről neked kell gondoskodnod.
2019. márc. 9. 21:05
2/8 A kérdező kommentje:
Igen ezt el is felejtettem, tiszta kútvíz van, zuhanyzó. Mosdó, mosógép, wc, emésztő gödör. Kandallóval fűtési lehetőség, hűtőszekrény, tűzhely. Villany, bútorok, ágy. Tulajdonképpen be van rendezve, nagyon komfortos. Egyetlen hátránya, hogy félreeső helyen van, kb mint egy horgásztanya, csak nem tó mellett van hanem fent a szántóknál szőlőhegyen.
2019. márc. 9. 21:18
3/8 Duenna válasza:
Félreeső hely - szét kell nézni a környéken, beszélni a környéken lakókkal, hogy mennyire biztonságos a hely, nem szoktak-e otthagyott házakba betörni, ilyesmi. Ha minden oké, akkor megéri kivenni bérletbe a házat.
2019. márc. 9. 21:42
4/8 anonim válasza:
Csak akkor éri meg kivenni, ha kihasználnád. Ha egyébként máshol laksz, és csak lemennél nyáron egy-két-három hétre lazulni, akkor abszolút nem éri meg! Az elhelyezkedése sem bizalomgerjesztő az alapján, amit írtál, meg a permetezés sem teszi ideális nyaralóhellyé. De te tudod, hogy miért akarod kivenni, és mennyire használnád ki.
2019. márc. 9. 22:48
5/8 anonim válasza:
245 ezer forint meg gondolom + rezsi.
Kerekítsünk 260 ezer forintra rezsivel együtt.
Nekem nem érné meg, mert fél évig nem laknék ott, se munka és az isten háta mögött. Arra a 2 hétre, hogy a Balatonon nyaraljak, inkább jobb helyre megyek, szállodába. Azt a 260 ezret erre is rákölthetem.
2019. márc. 9. 22:51
6/8 A kérdező kommentje:
Állandóban ott laknék. Programozással foglalkozom tulajdonképpen online kapom a munkákat.
2019. márc. 9. 23:27
7/8 A kérdező kommentje:
Bár a ház nagyon elhagyott helyen van, biztonságos környék, ezerszer biztonságosabb bárminél az országban. Sok nyaralónál kerítés sincs. Viszonylag közel van azért a part. És szerintem ezért az árért nagyon olcsó.
És igen kb annyi amennyit leírtál, de havi 35-ért nem olyan sok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!