Balatonszárszóról vélemények, tapasztalatok?
Balatonszárszó kellemes, családias nyaralóhely. Nyáron persze sokan vannak: tèlen ~2000 lakos, nyáron ~10 000 nyaraló. A József Attila emlékmúzeumot ne hagyjátok ki. A szomszédos Szemesen még több múzeum van: Latinovits Zoltán, Reich Károly, postamúzeum.
Hajóállomás nincs Szárszón, de mindkét szomszédos településen van: Szemes, Szárszó.
A Szántódi-rév kb. 9 km, akár biciklivel lehet menni és komppal elérhető az északi part, Tihany, Aszófő, Füred.
Nyaranta sok program van, főleg hétvégén a strandon és a Csukás-színházban. Sárkány fesztivál is szokott lenni.
Szemesen is szoktak lenni esténként koncertek.
A központi strand sajnos újra fizetős lett. Szabad strand kevés van, mert Szárszó nagy részén — ellentétben Földvárral és Szemessel — a parti telkek a Balatonba lógnak...
Tavaly voltunk pont Balatonszárszón nyaralni.
Meg mondom az őszintét én nem voltam sose olyan nagy Balatonos, sose csíptem.
Amikor hallottam, hogy szárszóra megyünk nyaralni csak húztam a számat, utána viszont kellemeset csalódtam.
Balatonszárszó azoknak jó, akik nem szeretik a balatoni tömegnyomort (évekig Hajdúszoboszlóra jártunk nyaralni, de ami sokszor a Balatonnál volt azt már egyszerűen nem bírtam elviselni).
A víz nem annyira mély, inkább pancsolósabb. De, ha olyan szállásra mentek, amihez van stég a strandra se kell kimenni (van fizetős meg szabadstrand is).
Amikor mi voltunk tele volt programokkal, ne ilyen nagy koncertekre gondolj. Egyik este a Happy Junior Band tangóharmónikus "zenekar" (olyan sokan voltak, hogy zenekarnak nem lehet hívni, mert tényleg irgalmatlanul sokan voltak) lépett fel a település központjában ilyen pavilonos részen, filmzenéket is előadva, ABBA számokat is, stb.
Meg ami még tetszett, hogy Szárszón volt egy csomó nyugis rész a part mentén is, ahova ki tudott az ember ülni csak mélázni a látványban, stb.
De környék tele van látnivalókkal ahova el lehet menni.
Kajáldák is elég jók voltak, mind árban, mind minőségben.
Én nem nyáron voltam, ezért a tömeg nyomort elkerültem.
Az emberek kedvesek voltak, köszöntek nekem, volt, amelyikkel jól elbeszélgettem.
A hely gyönyörű.
A nevezetességeit pár óra alatt végig lehet nézni, ami nekem azért volt jó, mert én csak kb fél napra mentem oda.
Mindenképp akarok menni még, persze nem nyáron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!