Milyen véleményetek van Nyírbátorról?
Figyelt kérdés
2008. nov. 8. 12:21
1/16 anonim válasza:
Ha kedveled a kisebbséget, ajánlani tudom..:D Egyszer voltam ott, nagyjából minden második ember roma volt. Amúgy a város/falu (?) nem rossz, de igazából semmi különleges.
2/16 anonim válasza:
város. szerintem jó kis hely, van 1-2 látnivaló
3/16 anonim válasza:
Város. Ott élek! Sajnos elég sok a cigány! Amúgy tök jó hely lenne...
4/16 anonim válasza:
Én is nyírbátori voltam, szerintem nagyon jó kis hely. Sajnos már budapesti vagyok a tanulmányaim és későbbi munkahelyem miatt, de sokszor visszavágyom, szerettem ott élni. Méretéhez képest (kb. 13.000 fő) tényleg sok műemlék található, pl. az ország legnagyobb és legszebb gótikus stílusban épült temploma(i), de szerintem szép a központ és a tó is a Papok rétjén. Cigányok, ahogy mindenütt, Nyírbátorban is élnek, de van külön cigánysor, szerintem a város normálisabb részein nem jelentenek problémát.
5/16 anonim válasza:
nem 13 hanem 14 ezer feletti a lakossága. nem cigánysor hanem cigánytelep. a többi igaz. szórakozási lehetőség 2 diszkó, több színvonalas étterem, sok kis kocsma, strand és gyógyfürdő (átépítés alatt jelenleg) műv.központ mozival, stb.
6/16 anonim válasza:
Az előző válaszolónak szíves tájékoztatásul közlöm, hogy Nyírbátor népessége a 2009-es Helységnévkönyv szerint 12.522 fő, ami kerekítve testvérek között is csak 13.000 fő, nem pedig 14.000 ( [link]
Ezen kívül a Magyar Értelmező Kéziszótár szerint a cigánysor: falu, város cigányok lakta külső RÉSZE, utcája. Vagyis teljesen korrekt a cigánysor kifejezés is.
A többi tekintetben egyetértek az előző válaszadóval.
7/16 anonim válasza:
én nyírbátorban tanulok, szerintem egy barátságos kisváros lenne, ha nem lenne olyan lehangoló ott a közhangulat...
8/16 anonim válasza:
Szerintem nincs olyan magyar helység, ahol ne lenne lehangoló a közhangulat. A pesszimizmus ősi magyar jussunk.
9/16 anonim válasza:
Meyilk utcák tartoznak a cigánytelephez/cigánysorhoz?
10/16 anonim válasza:
Bár Siófoki vagyok,de a napokban voltam arra fele,s az őszintét megvallva egy sokkal nyugodtabb környék,Siófokra visszatérve,meg egyenesen vágyom vissza.Sokan mondják,hogy örüljek,mert itt a Balaton,de nekem egyesen az agyamra mennek ezek a hülye nyaralók,sok ittas,bulizó suhanc.S egyébként erre is nehéz munkát találni,nem csak Szabolcsban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!