Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Létezik térkép-program?

Létezik térkép-program?

Figyelt kérdés
Idegenvezetést tanulok, és rájöttem, nagy segítséget nyújtana egy olyan program (ami a topográfiát illeti), ahol ugye Magyarország térképét tartalmazza, lehet váltani, h a domborzatot mutassa, vagy az úthálózatot stb (ezt eddig a google map is mutatja ugye), de a lényeg, h ezen az alapon be tudjak jelölni városokat/körzeteket/településeket/hegységeket. És ezt jó lenne elmenteni, ezt a kész képet. A google térkép, ha pl városokra vagyok kíváncsi, minden várost kiír (közelítéstől függően persze), azonban én magam választott városokat és egyebeket szeretnék látni csak a térképen. Létezik valami hasonló program?

2018. nov. 26. 02:04
 1/2 A kérdező kommentje:
Persze tudom, h ezt egy egyszerű paint-el is meg tudom csinálni, a jelölgetést. Viszont a google térkép a körvonalakat is megrajzolja (pl ha nagyobb tájegységekről, pl. parkokról van szó). Másrészt pedig nem egy rajzprogramot keresek, hanem már egy digitális térképet/programot, amibe ugyanúgy be tudom írni egy várost, megjelöli nekem, aztán beírom a következő várost, azt is megjelöli (és nem tűnik el ugye az előző jelölés). Lényeg a lényeg, azt szeretném, h nagyban lássam lássam Magyarországon azokat a dolgokat, amiket bejelölök.
2018. nov. 26. 02:11
 2/2 anonim ***** válasza:

ezt tudja a googletérkép is, tudsz csinálni fedvényeket,útvonalakat, stb.

és a google earthben is tudsz ilyet csinálni, az útvonaladat tudod naplózni, elmenteni .kml fájlba, van egy csomó ingyenes sportprogram amit akár kirándulásra, kocsikázásra is tudsz használni, akár a runkeepert, és az is ki tudja menteni az útvonalat amit bejársz.

Google earthben is tudsz pin jelölőket lerakni, ikonokat tudsz beszúrni, pl. házikon, vagy csomó féle ikonnal tudod jelölni a dolgokat, ezek alap dolgok.

2018. nov. 26. 05:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!