Ismer valaki olyan helyet Magyarországon ahol nincsenek poloskák?
Ez jo kerdes :))
Sztem elterjedtek mar mindenhol :/ talan mintha a Mátrában nem lattam volna. De most ősszel lehet ott is vannak.
Második voltam s mea culpa, most esett le, hogy kevertem a csótánnyal...
De milyen poloskákról van szó mostanság? Itt nincs invázió, poloska persze a kertben akad, mint mindig, de be nem jön. Egyre több helyről hallom, hogy jönnek a poloskák, de hogy melyikek?
Most ormányos lepkével (nem tudom, mi a neve, de hosszú ormánya van) van tele a ház, ahogy 1-2 éve rémkaticákkal. Poloskainvázióról még nem hallottam ismerőseimtől.
Mivel ez egy repülővel behurcolt invazív faj, ami bizonyíthatóan Budapestről terjed, egyelőre minél messzebb vagy a fővárostól, annál kisebb eséllyel futsz össze velük. Szüleim Miskolcon még nem nagyon voltak képben velük kapcsolatban.
A rossz hír, hogy mivel természetes ellensége nincs éls gyakorlatilag irthatatlan, valószínűleg nem sokáig marad ismeretlen az ország többi részén se...
Szüleim Nyíregyházán laknak, ott évek óta van poloska. Régi fa ablakok vannak, bebújnak a résekbe és ott akarnak áttelelni, tele velük a ház.
De konkrétan minden évre jut valami más. Pár éve poloska, előtte harlekin katica, de ezresével, az előtt meg pici, pöttyös szárnyú legyek voltak. Tiszta horror...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!