Budapesti városnézéshez 10-es tömböt vennétek vagy 72 órás jegyet?
A párommal 3 napot töltünk Budapesten és azon filózunk, hogy melyik érné meg jobban. A 10-es tömb csak 3000 Ft, ha csak 3x utazunk oda-vissza a szállástól, akkor még 2 jegyet veszünk pluszba.
A 72 órás jegy 4150 Ft, ott nem kéne nézni hogy hányszor használjuk, de nem tudom mennyire használnánk ki, mert a nevezetességeket gyalogosan szoktuk bejárni.
Rómában is sokat sétáltunk, de akkor jó idő volt, most ebben a hűvös időben lehet néha tömegközlekednénk. De amikor hallom mekkora tömeg meg bűz meg satöbbi van metrón,buszon,stb, akkor inkább mégis gyalogszerrel mennék :D Szóval nem tudok dönteni.
A 10-es jegytömbbel naponta 3-szor szálhattok járműre +1 "bónusz", a 10-ik. Szabadabban tudtok mozogni, ha nem vagytok ennyire korlátozva. Akár pár megállóra felszállhattok, ha valahol nagy a távolság és kevés a látnivaló. Szerintem megéri ezért a +1150 Ft.
A 72 órás jegy jó olyan járatokra is, amire önmagában az utazásért érdemes felszállni, pl. Fogaskerekű és hétköznap a BKV hajójárat.
Ez mondjuk attól is függ, melyik kerületben van a szállás és mit akartok megnézni...
De a legracionálisabb a 72 órás jegy, Budapest méretéből kiindulva. Anélkül több helyre el se lehet jutni. Például a Normafa és környéke, ami az egyik legszebb zöldövezet Budán, páratlan kilátással és hangulattal. Aztán mint már említették, bizonyos közlekedési eszközök önmagukban is érdekesek lehetnek egy nem budapestinek. Én a 4-es metrót sem hagynám ki például, mert építészetileg érdekes és vezető nélküli módban működik.
Nem tudom hogy álltok anyagilag, de nem azon a 2 ezer forintot spórolnék. Fejenként 1 ezer forint ma már semmi, egy olcsó gyros + limonádé többe kerül egy lepukkant helyen.
Persze tényleg kérdés mit néztek meg, merre mentek. Okosan meg lehet oldani a közeli helyeket, belvárost végig lehet sétálni. Viszont ha ha kintebb mentek akkor benne van 2-3 átszállás is csak oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!