Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Mennyit tudtok Szombathelyről?

Mennyit tudtok Szombathelyről?

Figyelt kérdés

Nyilván azokat kérdezem, akik nem idevalósiak vagy a szomszéd falvakban élnek. :D

Az egyik barátom állítja, hogy Szombathely annyira jelentéktelen város Magyarországon, hogy az ország más részein élők azt se tudják, merre kellene keresni, nem tudják melyik megyében van, semmit nem tudnak a történelméről, vagy hogy egyáltalán mekkora város.

Azért én ezt nem hiszem, szerintem elég jelentős város ahhoz, a legalapabb dolgokkal azért (pl. melyik részén van az országnak) tisztában legyen egy átlagos műveltségű ember...

Szóval, más megyékben élők, ti mennyit tudtok róla anélkül, hogy most utánanéznétek? :D

2018. szept. 13. 19:16
 1/10 anonim ***** válasza:
Vas megye székhelye. Kb. ennyit.
2018. szept. 13. 19:29
 2/10 belapus ***** válasza:
73%

Én történelem órán ( Savaria ) és földrajz órán ( Magyarország földrajza ) találkoztam vele.Akit érdekelt a téma ( témák ) nyilván jobban utánanézett, de legalább ennyit tanultunk.

Kérdés, a NAT-idők milyen hatással voltak/vannak az oktatás színvonalára ?

2018. szept. 13. 19:47
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Vas megye székhelye, ott van egészen nyugaton, valahol Sé és Porpác között. Elég hangulatos főtere van, aztán mivel Savariának hívták a római időkben, muszaj minden évben ott tartani a Savaria karnevált. Fontos vasúti csomópont, fűtőháza van. Olán meg jó kis tó, ha nem tévedek. Színháza nevét elfelejtettem, de kiváló társulat működik benne.
2018. szept. 13. 19:53
 4/10 anonim ***** válasza:
Én Soproniként elég sokat, anno rengeteget jártunk bulizni is Szombathelyre, vannak ott haverok, sok soproni ott volt katona, stb.
2018. szept. 14. 00:19
 5/10 anonim ***** válasza:

Azért az ország tíz-tizenöt legnagyobb városát illik tudni, hol vannak, meg a megyék székhelyét is illik tudni megnevezni. Szombathely ráadásul a legrégebbi városunk, a latin neve is közismert. Az Iseum felújítása is hír volt pár éve.

Én borsodi vagyok, bár anyukám Vas megyei, de úgy alakult, hogy Szombathelyen csak idén jártam úgy, hogy konkrétan elhagytam a vasútállomást. Tetszettek a múzeumok.

2018. szept. 14. 01:40
 6/10 anonim ***** válasza:

"Kérdés, a NAT-idők milyen hatással voltak/vannak az oktatás színvonalára ?"

Ne akard tudni...

2018. szept. 14. 01:40
 7/10 anonim ***** válasza:
36%

Kelet-Magyarországon nem csoda, hogy nem tudják, teljesen más színvonal van ott, mint Nyugat-Magyarországon. és inkább szégyennek kell lenni, hogy valaki még a saját hazáját se ismeri, de manapság inkább arra büszkék az emberek, hogy milyen buták voltak iskolában és a médiában ezt bátran fel is vállalják műsorvezetők, színészek, stb.

Szombathelyre jártam iskolába és elég sok mindent tudok róla, de nekünk ott megtanították azt is, hogy Kelet-Magyarországon milyen városok vannak.

Az más kérdés, hogy az ottani színvonal és hírek miatt pár városra nem is vagyok kíváncsi

2018. szept. 14. 10:24
 8/10 anonim ***** válasza:
55%
#7 Az eddigi hozzászólók közül egyedül én írtam, hogy kelet-magyarországi vagyok, és pont azt fejtettem ki, hogy szégyen nem ismerni a megyeszékhelyeket. A 2017-es gimnáziumi rangsorban csak Miskolcról több gimi szerepel az első százban, mint a másfélszer akkora Vas megyéből összesen. Adatokat megtanítottak neked, de azt nem, hogy próbálj önállóan gondolkodni és ne bulvármédiából tájékozódj meg ostoba celebek alapján ítélkezz (egyáltalán, minek nézel ilyeneket.) De nem baj, osztrák minimálbérért krumplit szedni így is jó leszel.
2018. szept. 15. 02:12
 9/10 anonim ***** válasza:
én legalább osztrák minimálbérért dolgozok, nem magyar minimálbérért. a munka meg nem szégyen.
2018. szept. 16. 16:28
 10/10 anonim ***** válasza:

"Nevét onnan kapta, hogy a városban szombati napokon tartották a hetivásárokat." - Wikipédia

Eredetileg kedden akarták tartani, de azt leszavazták, mondván "elég hülyén hangzik az, hogy Keddhely. Jó, hogy nem már Kegyhely vagy Tetthely"

2018. szept. 19. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!