Szeretitek Budapestet? Mi a velemenyetek a fovarosrol? Laknatok ott?
Pozitívum: minden van, csak pénz kell hozzá.
Bankok, telefonszervíz, plázák, jó az infrastruktúra, közlekedés (most éppen nem, mert most egyszerre több helyen felújítások vannak).
A városnak vannak kifejezetten szép részei :-)
Negatívum: benzingőzös levegő (belváros, Hungári körút, Mártírok útja, stb), az utcák borzalmasan koszosak, piszkosak, a kutya és emberi ürülék (pisi, kaki) sem ritka, az emberek morcosak, nyűgösek, vannak a városnak kevésbé jó részei (drog, bűnözés)
Összességében én nem tudom, szeretek-e itt élni? :D
Ahányszor el akarok költözni, mindig rájövök, hogy azért nem annyira rossz itt élni... De az utcákon lévő, 35-40 fokban lévő kutya-pisi pára belélegzése nem tetszik. Félreértés ne essék, nagyon szeretem a kutyákat, de ezt valahogy meg kellene oldani.
Jó, igen tudom, vannak helyek, ahol locsolják a járdát, de összességében nem ez a tapasztalat.
Budapesten születtem, itt élek. Szóval tősgyökeres pesti vagyok. De én azt mondom, hogy nagyon nem mindegy, hogy Budapesten belül is, hol élsz. Én piciként a deáktérnél laktam. Majd onnan a 80-as évek elején költöztünk Kőbányára. Mivel ott nőttem fel, ott voltak a barátok, iskola, ott történt sok minden pl: szerelem stb, szerettem ott élni. Onnan mentem férjhez. Akkor megpróbáltam vidéken élni, de pár év után feladtam. Képtelen voltam vidéken élni, így visszajöttem. Majd újra férjhez mentem, de akkor már Mátyásföldre mentem. Jelenleg is itt élek. Ma már semmi pénzért nem költöznék Kőbányára. Mátyásföld pest rózsadombja, itt még nyugis, szép az élet. Itt még hajnalban is tudsz sétálni, nem ér baj. Itt nincs benzingőz vagy nagy zaj..
Nagyon nem mindegy hol élsz..
Szeretek itt lakni, nem is tudom elképzelni hogy ne Budapesten (vagy ne legalább hasonló méretű városban) lakjak.
Egyébként vicces, mert nekem az volt akkora újdonság amikor Londonban voltam életemben először, hogy ekkora embertömeget és ilyen nagy várost még életemben nem láttam.
Mi amikor elmegyünk budapestre, halott városnak nevezzük. Csak kényszerből megyünk oda, és jó eljönni belőle.
Ha majd sokat utazol, rengeteg klassz várost fogsz találni, ahol élnio is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!