Miért mondják azt Debrecenre és Nyíregyházára, hogy az ország legnagyobb falui?
Amikor ezt hallottam, akkor nekem az jött le belőle, hogy a kelet-magyarországi identitást nézik le.
A kérdés azért tettem fel, mert kíváncsi voltam más véleményekre is.
Köszönöm a választ.
Igazából ezt bármelyik, tanyás körzeteket és kistelepüléseket is magába foglaló városunkra rá lehet húzni gúnyolódásból vagy öniróniából. Én Budapestet (ami a “kedvenc szülővárosom” és ahol most is élek) is szoktam a Nagy Faluként emlegetni: bár nem szép dolog, de a kevésbé modern megoldásokat, elmaradott gondolkodásmódra utaló jeleket szoktam ilyen kontextusban emlegetni, holott ismerem a vidéket, sokat járok más városokba és a politikai vonalat leszámítva becsülöm az ott élőket.
Ezen kívül Érd megyei jogú várost emlegették sokáig a legnagyobb faluként, mert már több tízezres lakossága volt, mire városi rangot kapott.
4-es. Te biztos szoci vagy :) bár ha elveted a pesti "elavult megoldàsokat" akkor mégsem lehetsz az, mivel pest még mindig begyepesedett kommunista város.
Ezt még nem halottam h nagy falu lenne.
Én nem hallottam még sem Debrecenre, sem Nyíregyházára ezt a jelzős szerkezetet.
Annyi lehet, hogy a külvárosi részek régen földutasok voltak, földszintes házakkal - de ez rengeteg magyar városban így volt.
Régen erősen mezőgazdasági települések voltak, ami mára nem igaz egyikre sem.
Szerintem baromság az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!