Erdőben mennyire veszélyes sátrazni?
Úgy döntöttünk a haverokkal, hogy idén nyáron egy kb. egy-másfél hónapos túra alkalmával végigjárjuk az Országos Kék Túra Északi- középhegységi útvonalát.
Az éjszakákat többnyire sátorban, az erdő közepén töltenénk (hiányzik a robinson fíling :D ). Úgy tudom, állami erdőben legfeljebb 24 órát lehet egy helyben sátrazni. Ez így igaz? Magánerdőben a tulajdonos engedélyével. Ezt tudom.
És a fő kérdés: Mennyire veszélyes borsodban, nógrádban, heves megyében éjszaka az erdő közepén sátrazni? Mennyire gyakoriak, hogy éjszaka rosszban sántikálók lófrálnak a sűrűben?
Atya ég, úgy beszéltek ezekről a szegényebb, de egyébként igen szép vidékekről, mintha emberevő törzsek laknák... Igen, jártam arra, élnek arra ismerőseim és csak annyit mondhatok: óriási tévedésben vagytok.
Tulajdonkèppen mindenki tök kedves és barátságos, érdeklődő volt, még a Mátraverebélyi cigánysoron vagy Putnok gettóján áthaladó szakaszon is. De ha csak egy piti bűnöző fejével gondolkozol: szerinted mekkora esélye van annak, hogy egy tolvaj bárkit is talál éjszaka az erdőben, pont ott, ahol ő jár? És érdemes ezért órákat gyalogolnia, hátha el tud lopni egy összeizzadt alsógatyákkal teli hátizsákot, pár löncshúst, 15000 forintot és egy használt buszjegyet?
Én ha nem aludnék az erdőben, az azért lenne mert tartanék attól , hogy a vadászok véletlenül lelőnek, aztán a vadállatoktól is tartanék, de leginkább a kígyóktól.
Persze egy vadászház udvarán vagy egy erre kijelölt helyen simán aludnék erdőben az ország bármely részén.
Túráztam már jónéhányszor, Erdélyben ahol medvésebb a helyzet. És ha betartod az alapvető játékszabályokat, nem veszélyes (sátor mellett 50 méterrel nem eszel, és a kaját a fára akasztva, nem a sátorban tartod). Ezzel a vadállat- veszélyt megelőzted
Az erdőbe lopni pedig nemigen megy senki :D Honnan tudják mikor és hol éri meg keresni valakit? Egyáltalán ha van érték nála? Lopni a városokban lehet :)
Olvass a túrázásról, legyen meg a felszerelésed, légy elővigyázatos... és napsütötte ösvényeket kívánok :D
Farkasok nagyon félnek az emberektől, hiába szaporodtak pl. Bükkben, nem kell tőlük tartanotok.
A tisztások és az etetők közelében ne verjetek sátrat, mert ott tevénykednek a vadászok. A fatolvajok ősszel és télen aktívak. Legjobb ha egy alacsonyabb hegygerincen vertek sátrat, arra se vadász, fatolvaj, sőt turista sem jár. Cigánysorokat én azért kerülném, minket ki akartak rabolni, elfutottunk de kővel dobáltak minket és az egyik társunkat fejen találták, állkapocs csont zúzódása lett.
Ne félj , menjetek nyugodtan , ha nincs farkas,medve vagy vaddisznó akkor jóformán nincs amitől féljetek . Tavaly Erdélyben a Szent Anna tó partján sátraztunk volt egyet a haverokkal , hajnalban amikor kimentem volt magamon könnyíteni egyet , egy pillanatra teljesen lefagytam , a sátrunktól alig 6 méterre ott volt egy szépen kifejlett maci (kb. 400kgos lehetett) na , ez számít veszélyesnek !
Szerencsére voltak rajtunk kívül más sátrasok is , és sikerült elterelni az állatot . Mostmár tudom hogy sátorozni medve spré nélkül nem megyek !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!