Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Vannak még Budapesten biztonsá...

Vannak még Budapesten biztonságos környékek?

Figyelt kérdés
Ahol nincs sok leszakadt, rossz arcú, alkoholista, roma...?

2018. febr. 12. 07:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem te végigsétáltál a körúton, meg felszálltál a 4-6-osra, ami az őrültek gyűjtőhelye, azért mondasz ilyeneket, hogy a belváros lepukkant. Szállj le például a Jászainál a 4-6-ról, és sétálj be a Pozsonyi vagy a Hollán Ernő utcán, na ott kíváncsi vagyok hol találsz leszakadt embereket. Esetleg nézd meg a Kálvin tér, Egyetem tér, Mikszáth Kálmán tér környékét, vagy a zsidónegyedben sétálgass akárhol, Kazinczy utca, Király utca, Deák tér, Buda belvárosa akárhol. Amúgy a nagyváros mindig azzal jár, hogy sok a hajléktalan, rosszarcú ember, mivel itt egyszerűbb koldulni, felköltöznek az emberek a városba, ez mindenhol így van. Menj el pl Berlinbe, és szállj fel a metróra, tele van őrültekkel. Amúgy te hol laksz, hogy ott csak szép arcú emberek vannak?
2018. febr. 13. 02:50
 12/16 A kérdező kommentje:

Buda belvárosa pont nem különb.

Esetleg az I. kerület.

2018. febr. 13. 04:33
 13/16 anonim válasza:
48%
Megkérdezed. Válaszolnak. Aztán leszólod őket, nem hiszel nekik. Ennek mégis mi értelme van?
2018. febr. 14. 08:14
 14/16 A kérdező kommentje:

Jó mindegy.

Volt, ami motiválta a kérdésemet.

Leszólják a 8., 10. kerületeket, általában az egész kerületet. Ott észeveszik az összes problémát.

A 11. kerületben nem?

Ha olyan szemszögből nézzük, hogy a problémákat figyeljük, Kelenföld se különb, ugyanúgy vannak ijesztő alakok. Ha pedig pozitívabban nézzük, Újhegy is egy nagyon szuper, családbarát hely.

2018. febr. 14. 08:51
 15/16 anonim ***** válasza:

A biztonság nem környék függő, hanem ember. Szülővárosomban van egy gazdagabb lakónegyed, kicsit ilyen amcsi kertváros feelingje van, a családok többsége "réginek" mondható, de viszont bővítették, és sorra épülnek a modernebbnél modernebb épületek, amit egy átlag család nem hiszem, hogy finanszírozni tudna, sok új "gazdag" ember/család jött oda, a legtöbben nem sugározzák magukból a bizalmat. Ezt a részt tartotta mindenki a legbiztonságosabbnak, addig amig el nem kezdtek sorra betőrések lenni (vhogy az új jövevényekkel egyidőben). Szinte mindenki fél arrafelé. Csoda mód a város többi területén nincsenek betörések, se ott ahol a szomszédságban szükséglakások vannak.

ÉS akár hiszed, akár nem, a gazdag suttyó kölykök (persze, tisztelet a kivételnek) sokkal veszélyesebbek. Azt hiszik, mindent megtehetnek, apuci meg anyuci majd kihúzza őket a sz*rból. A másik, szerintem egy hajléktalan nem akar tovább rontani a helyzetén.

Visszatérve az eredeti kérdésre: sok időt töltöttem a 15. kerületben, pontosítva Rákospalotán, nekem tetszik ez a hely. Itt találkoztam eddig a legkevesebb, a fentebb említett egyedekkel. A nyóckerbe is sokat bejártunk rokonnal, mikor gyerek voltam. Most felnőttként járok oda alkalomadtán, 1-2 napot ottöltve, nagyon sokat változott pozitív irányban, mostmár van némi féle közbintonság is, gyerekként összeszámolva nem láttam ennyi rendőrt, mint most.

A Corvin sétánynál is alakulóban vannak a dolgok.

A másik, ott élő rokonok és ismerőseim mondták, h a nyócckernél már sokkal rosszabb a kőbányai rész, és ez igaz, tapasztaltam. (Nem meglepő, hisz valahová menniük kellet, a más környékről kitelepített embereknek) Bár ennek a résznek is van szépsége, a nyári hajnalban kint sétálni a hársfák alatt igen kellemes, meg annak a telepnek van egy maga hangulata, a másik, hogy itt meglepő módon, mindenki köszön a másiknak, és udvarias. Az ilyenek észre kell venni kedves kérdező, bearanyozhatják a napodat. És nem szabad elfeledni, egy jó szó akár életeket is menthet a késöbbiekben, akár képletesen is szólva. (Van saját story, nem mesélem el, szerezz magadnak)

Zuglónak is vannak kellemes részei.

Budán csak átmenőben voltam, arról nem nagyon tudok mit mondani.

Elkell, hogy keserítselek, ilyen alakok mindenhol vannak, kivéve talán az a község amiben kb 4 ember lakik. Alkoholista gazdag is lehet, nem csak szegény.

Amúgy, ilyen feltételekkel nehogy Szekszárdra tévedj, főleg a Chicagói részre 😂 kis megyei jogú város, szóval az emberek összetömörödtek. Pécs belrészét, a 6-os bevezetőjét a városba, se ajánlom, főleg hajnalban meg este, sok a bebiózott suttyó, veszélyesek mindere és mindenkire nézve. De Tettye nagyon szép. Debrecent kár lenne kihagyni, ennyi prostit egyhelyen még a nyócckerben is alig látsz. Mellesleg, olyan mint, ha nem is Magyarországon lennél. Amcsik, törökök, arabok, ázsiaiak még a szomszédok is...ide se gyere, biztos mindegyik a közbiztonságot fenyegeti, lefogadom, hogy minden második külföldinél bomba van.

A viccet félre téve, mondj egy olyan nagyvárost Magyarországon, ami biztonságos a te szemszögedből, ahol már voltál is már lehetőleg.

2018. febr. 15. 09:47
 16/16 A kérdező kommentje:

Ha olyan szemmel nézem, hogy észreveszem a kellemetlent, akkor mindenhol van. Ha olyan szemmel, hogy nem azt figyelem, milyen a környék, akkor szinte sehol se rossz. Illetve néha egy-egy alakot elkerülnék vagy gyorsan elraknám, jó mélyre a telefont - de ilyeneket is majdnem mindenhol látok.

Óbuda, Vizafogó, Lágymányos, 16. ker szerintem jobbak, ott is látnimindenfélét, de talán jobbak.

2018. febr. 15. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!