Mi lenne az a kb 30 magyar szó, esetleg rövid mondat, amit leírnátok egy külföldinek, ha Magyarországra látogatna?
Figyelt kérdés
2017. okt. 23. 11:27
2/7 anonim válasza:
Amúgy az alap köszönések (jó napot, jó reggelt, jó estét, jó éjszakát, szia, viszontlátásra) aztán a (kérem, köszönöm, jó étvágyat, egészségedre) - - - > 10 db
A számokat 1-től 10-ig - - - > 10 db
Meg pár alap kifejezést (honnan jöttem, hol lakom, hogy hívnak, hány éves vagyok stb.)
De jobban jársz egy kéziszótárral turistáknak!
3/7 A kérdező kommentje:
Nem unatkozom, csak egy ismerősöm megy mo.-ra turistáskodni és megkért, h pár szót írjak neki le, amivel esetleg könnyebben boldogul, ha nem talál olyat aki legalább pár szót beszél németül. Hogy hány éves azt pincér biztos nem fogja kérdezni....
2017. okt. 24. 14:24
5/7 anonim válasza:
Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel.
6/7 Juliusz48 válasza:
A legfontosabb mondat -egy üveg sört kérek-, mert akkor rövid távon, sem éhen, sem szomjan nem hal. Lesz ideje kikeresni a szótárból mit szeretne enni.
7/7 anonim válasza:
Elnézést-bocsánat-legyen szíves-kérem-segítsen-x országból jöttem stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!