Ilyen kis utazásoknak van értelme?
Diákkoromban, szingliként sokszor csináltam ilyet. Reggel az első vonattaé vagy busszal elutaztam valahova, ami érdekelt, megnéztem, amit lehetett majd este hazajöttem. Felfedeztem az országot.
Abban az időben 67.5% volt a diákkedvezmény, így aránylag olcsón utaztam. Ráadásul még működött néhány olyan vasútvonal, ahol azóta megszűnt a személyforgalom, vagy már a vonal sem létezik.
Én sajnos pont fiatal koromban voltam otthon ülős.
25 éves koromtól kezdtem pótolni, 1-1 napos múzeum, túra, verseny programokra megyek.
Túrázni Mátrába, Pilisbe, mindkettő 1,5-2 óra alatt elérhető. Még így téli közeledtével is lesétáltam 40 km-t gyalog és még csak rám sem sötétedett. De volt mikor csak délutáni vonatra ültem fel és 3-5 órás túrát tettem csak.
Vagy általában csináltam pár órás múzeumlátogatásokat. Közlekedési, Ferihegyi Aeropark, Vasúttörténeti Park. De volt hogy csak kimentem vonatokat fotózni 1-1 állomásra.
Na meg alapból a fiatalok programja szokott lenni a "bemegyünk a városba" utazgatás, cél nélkül csak úgy. Utólag én nagyon bánom hogy csak a seggemen ültem fél életemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!