Szeged vagy Debrecen a nagyvárosiasabb? És miért pont azt a várost tartod annak?
Én szeretem Debrecent. Születésem óta itt élek, és bár nem sokat jártam még Szegeden, úgy gondolom, hogy Debrecen jobb város. És lehet, hogy aki csak néha jár ide annak egy "nagyranőtt falu". Ez azért van, mert nem ismerik valójában Debrecent. Debrecennek igenis jó a tömegközlekedési hálózata, jó a reptere, élénk a közlekedése, és igen. Tényleg vannak még a pesti szórakozóhelyeknél is jobb helyek.
Szeged: Mint mondtam, nem sokszor voltam Szegeden. De ha választanom kéne akkor is azt mondom, hogy Debrecen. Az én szememben Szeged egy túlzsúfolt, magát nagynak mutató putri. (Nem kérek utálkozóka. Kösz)
Akkor leírom az én nézőpontomat is.
Debreceni vagyok, de nem szeretek itt élni.
Egy pusztulat ami itt van, a Nagytemplom környéke ami szép és kiépített, a többi egy romhalmaz. Hogy lehet az hogy magánház van a belvárosban???
Az egész város tele van panellal. Undorító.
Szegeden sokat jártam és ott csak a külvárosban vannak lakótelepek, de arányaiban nézve jobban fel vannak újítva.
A reptér meg vicckategória. 1. Kicsi 2. Csak fapados neg charter járatok vannak. 3. Éves forgalma 300 ezer, ami nagyon nagyon kevéske. Európa 100. legforgalmasabb repterének is 2-3 milliós utasforgalma van. Aki szerint ez egy jó reptér az nagyon vidéki lehet :D Még Ferihegyet se tekintik jelentősnek nemzetközi szinten...
Miről írsz, 15-ös? Szeged sokkal kiépítettebb óvárossal rendelkezik, mint Győr és Székesfehérvár együttvéve!
De legalább "keletmagyarországizott" egyet a büszke nyugati honpolgár...
Ja, mert elmosta az árvíz, és építettek polgárház-utánzatokat, amiknek a többsége ma pusztulat, sőt, újkorukban sem szárnyalták túl a falusi parasztházakat, sőt! Lásd vasútállomás környéke...
És azért azt is megnézheted, mennyivel fejlettebb iparral rendelkezik Győr és Fehérvár, mint Szeged. Ez is mérvadó. Ráadásul a kis szegedi állomásocska elbújhat a győri, és pláne a fehérvári mellett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!