Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Nyáron szeretnék egy napra...

Nyáron szeretnék egy napra Debrecenbe menni. Mit érdemes megnézni a városban?

Figyelt kérdés
Romániai vagyok és nem ismerem a várost. Szeretném elvinni a családom egy napra Debrecenbe, ezért tettem fel a kérdést. És még valami. Könnyen lehet parkolni a városban vagy kevés a parkolási lehetőség?
2010. máj. 29. 09:02
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

szia, én rendszeresen járok Debrecenbe. Itt, a város honlapján találtok infókat: [link] .

annyit még, hogy Debrecen elég drága hely, elég hasonlók az árai, mint Budapestnek.

Egy napot gond nélkül ellesztek, az tuti :)))

2010. máj. 29. 09:35
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

első voltam: parkolást nem tudom, vonattal járok.

annyit még Debrecenről, hogy mindig kicsit hidegebb van, mint máshol. Ezt a debreceni kollégáim szokták mondani :))

ja, és a tömegközlekedési eszközökön előszeretettel büntetnek, úgyhogy jegy nélkül fel ne szálljatok a villamosra (de amúgy nem is érdemes felszállni, mert nagyon kicsik a távolságok, én mindenhova gyalog megyek).

2010. máj. 29. 09:38
 3/8 anonim válasza:
100%
Nagyerdő, egyetem, nagytemplom, modem, déry múzem, állatkert, főtér. Parkolóhely van elég, de szinte mindenhol fizetős, váltsatok aprót:)
2010. máj. 29. 10:30
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2010. máj. 29. 10:53
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

első voltam: a lényeg, hogy a város főutcája a villamos mentén van. egyszerűen elindultok a villamos sínek mentén, és arra sokféle látványosság van. a villamos egyébként egy nagy kört ír le, nincs is tulajdonképpen végállomása.

elmegy a modem mellett (kiállítások vannak ott), a nagytemplom felé, sok a szép épület, aztán kimegy a nagyerdő felé, ott van egy nagyon szép, ötcsillagos szálloda, állatkert, vidámpark. az erdőben sétálni is lehet, de nem hiszem, hogy amiatt utaznátok annyit. van aquapark, úszási lehetőség, műv.ház, jó éttermek, ilyenek :)

egy dolog nincs: lejtő. csak a nagy síkság mindenütt :DDD

2010. máj. 29. 12:20
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
DérI Múzeum, Nagytemplom (érdemes felmenni a toronyba), Csokonai Színház, egyetem, Kistemplom, meg szinte az egész Piac utca. Református Kollégium (bár a Nagytemplom mögött most építkeznek, így nem tudom, mennyire látnátok normálisan) meg a Nagyerdő. Egyébként debreceni vagyok, ha gondolod, írhatok még egy.két nem annyira közismert, de érdekes helyet! :D Mikor lenne az utazás?
2010. máj. 29. 19:01
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
most lesz majd a pulykafesztivál is :)) (első voltam)
2010. máj. 29. 19:05
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

szerintem ez még tud segíteni a választásban:

[link]

érezzétek jól magatokat!

2010. jún. 3. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!