Elfelejtettem lyukasztani, jött az ellenőr, ilyenkor mi van?
Figyelt kérdés
Vásároltam jegyet bankkártyával az automatánál, megszoktam, hogy bérlettel utazom, és elfelejtettem lyukasztani, az ellenőr 8 ezer forint pótdíjra kötelezett, felírta a jegyem sorszámát, majd én inkább leszálltam, mire az úr hívta a rendőröket. Számíthatok valami következményre?2017. júl. 5. 14:34
1/5 anonim válasza:
Mivel kártyával vásároltál, lehet.
Egyébként egyszer én is így jártam. Előadtam, hogy először utazok, nem tudtam, hogy lyukasztani kell, senki sem mondta... Előre engedett lyukasztani. Megúsztam szerencsésen.
2/5 anonim válasza:
Ha nem adtad meg az adataidat, akkor nem lesz következménye.
3/5 anonim válasza:
Ha be tudnak azonosítani (és be tudnak, ha bankkártyával vetted), akkor ki kell fizetned a pótdíjat. Ha határidőig nem teszed, még többet hajtanak be rajtad. Olvasd al a szabályzatot. A helyszínen még kérhettél volna méltányosságot, ahogy egy korábbi válaszoló írta. Most már te vagy a hunyó.
4/5 anonim válasza:
Ez alapján nem tudják beazonosítani. Az, hogy ki fizette ki a jegyet és ki utazott, az két különböző dolog, egyáltalán nem biztos, hogy ugyanaz a személy. De ha ugyanaz lenne, az sem teremtene jogalapot egy bírságra.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! végül nem lett semmi probléma belőle
2017. nov. 4. 04:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!