Amerikai állampolgár otthon tanulással vízum?
Sziasztok, barátnom otthon fog tanulni és Amerikai állampolgár, viszont szeretne hozzám költözni (még nem házasság). Hogyan szerezhet vízumot, ha az iskola online van (IB home schooling) és nem EU-ban?
koszi a valaszokat!
Én ezt nem is értem. Nem kell vízum először is. Az iskola online, azt akárhonnan csinálhatja. Hogy jön ide az EU?
Nem értem, mi a kérdés.
P.S.
Egyaltalan nem biztos hogy megadjak.
Ha 90 napnál tovább kíván Magyarországon lenni az amerikai állampolgár, akkor neki is kell tartózkodási engedély.
Ha tanulmányokat folyat akkor az úgynevezett "tanulmányok folytatása célú tartózkodási engedély kérelmet kell beadni. Ehez az iskolátol kell vagy egy felvételt igazoló dokumentum vagy egy "hallgató jogviszonyt igazoló" dokumentum. Ezek mellett kell igazolni, hogy van hol laknia Magyarországon, hogy az egészségügyi ellátása megoldott (a legegyszerűbb ha biztosítást köt) . Igazolni kell, hogy van miből fentartania magát ( bankszámla vagy ösztöndíj szerződés) és azt is, hogy a tartózkodás lejártát követően el hagyja az országot (érvényes útlevél a tartózkodási engedély végégi + 90 napra, repülőjegy vagy annak az árának a bemutatása) Azért javaslom, hogy fordulj szakértőhöz. Én Őket javaslom [link] ( náluk az első konzultáció ingyenes)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!