Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Győr vagy Székesfehérvár?

Győr vagy Székesfehérvár?

Figyelt kérdés
Melyik jobb hely? Hol jobb élni, hova érdemesebb költözni? Hol van több munkalehetőség, hol van kevesebb roma?
2017. jún. 6. 07:05
 1/8 anonim ***** válasza:
73%
Ezt neked kell eldönteni melyik a jobb hely. Én Székesfehérváron nőttem fel, szóval arról tudok nyilatkozni. Szép, rendezett város mindkettő. Győr nekem kicsit sznob hely. Egyetemi város több lehetőség van a bulizásra. Az Árkád is jobb, mint a fehérvári pláza. Tesók mindenhol vannak, főleg a belvárosban fordulnak elő. Győrben ott az Audi, Fehérváron többmulti közül is tudsz válogatni. Székesfehérvár közlekedés szempontjából mindenképp jobb, közel van Budapest és a Balaton, gyakran járnak a vonatok és a buszok BP-re. Ha a fővárosba akarsz jönni onnan akár 45 perc alatt beérsz, Győrből másfél óra...
2017. jún. 6. 09:00
 2/8 anonim válasza:
35%

Én Győrről írnék. :)

Közlekedési szempontból nagyon jó, rengeteg a buszjárat. Ha fontos Budapest: autópálya gyorsan odajuttat, vonatok is sűrűn mennek (bár heringjárat mind).

Egész évben pezseg a város, fiataloknak és idősebbeknek való helyekkel, programokkal egyaránt.

Romák mindenhol vannak. A városban összesen 2-3 utca van, ami egy kicsit hirdedt, de nem frekventált helyek ezek.

A munkalehetőség rengeteg, Audiban, hatalmas ipari parkban, rengeteg multiban, bevásárlóközpontban és kisebb-nagyobb boltokban.

Ami hátrány lehet, hogy Székesfehérvárhoz képest itt magasabbak az albérlet árak.

Bár ide születtem és Szfehérvárt nem ismerem, nagyon szeretek itt élni.

2017. jún. 6. 19:51
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Inkább Fehérvár. Színesebb és erősebb város minden szempontból.

A belváros gyönyörű, mondjuk az Győrben sem rossz, de Fehérváron a lakóövezetek is szépek, rendezettek. A belvároson kívül is számos látnivaló van a városban (Vidámparki-tó, skanzen, Bory-vár és Öreghegy többi látnivalója, Sós-tó pl.)

Munkalehetőség van bőven, és ahogy az 1-es leírta, nem csak egyetlen cég köré épül az egész város gazdasága, mint Győrben. Eleve fejlett város, emellett nagyon gyorsan fejlődik.

A városvezetés jó. Egyetértés van a különböző pártbéli képviselők között, és ez ritka. Sosincs marakodás, tényleg a városért és a lakókért (sőt, az agglomerációbeliekért is) tesznek.

Minden hétvégére jut valami fesztivál szinte egész évben.

Ha pedig szereted a történelmet, akkor Fehérvár ebben is veri Győrt.

Az utazási lehetőségek is jobbak. Egy köpés a Velencei-tó és a Balaton, a főváros sincs sokkal messzebb. Kirándulóhelyek is bőven akadnak (a város tavai, a pentelei parkerdő, az Öreghegy városrész magasabb pontjai, a Velencei-hegység, a Vértes, a Bakony). A helyi közlekedés jól használható, de azért akad egy-két gond. Jó hír, hogy nagy fejlesztések előtt áll a helyi hálózat is.

Nem vagyok fehérvári, egy kb. 20 km-re levő kisvárosban lakom, de szeretnék majd beköltözni a városba, hiszen jóformán már most is ott élek.

2017. jún. 8. 17:52
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Romák mindkét városban vannak (Győrről is tudok dolgokat, egyik haverom oda valósi), de azok hol nincsenek.

Munkalehetőség mindkét városban akad, de a fizetések Fehérváron magasabbak átlagban.

2017. jún. 8. 17:53
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én ismereteim alapján Győrben nem drágábbak az albérletek. Kb. egy szinten van Fehérvárral a győri ismerősöm szerint, aki családi okokból vissza szeretne költözni oda, de ott nem keresne annyit, mint Fehérváron, ingázni pedig nem szeretne.
2017. jún. 11. 19:51
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Győr
2017. jún. 11. 22:04
 7/8 anonim ***** válasza:
6-os, oké, hogy válaszolsz, de indok?
2017. júl. 1. 11:34
 8/8 anonim ***** válasza:
51%
Győr egy régióközpont.Audi,és Dunántúl LEGNAGYOBB ipari parkja.Ráadásul itt a legnagyobb a GDP,ez a 2.legfejlettebb város országunkban.Területre pedig 2x akkora,mint fehérvár.És mivel,hogy gazdag,rendezett.
2018. júl. 28. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!