Nyáron a Balatonon melyek a legszebb helyek? Hol lenne érdemes nyaralni?
Nyáron szeretnénk elmenni a Balatonra. Két család lenne, mi és a szomszédaink. Minket az északi part vonzz inkább, de én soha nem éltem Magyarországon. (Németországban élek) Így nem tudom, hogy hova érdemesebb. A másik család egy német család, nagyon jó barátaink és nekik szeretnénk egy keveset adni Magyarországból, hiszen mégis magyarok vagyunk.
Jó lenne, ha kicsit közel lenne Budapesthez is.
Tihany az a város vagy Keszthely amely nagyon szép.
Sok hely között vacilálunk. Így szeretnék az ottani városokról tudni dolgokat.
Ja, és az apartman bérlés vagy a hotel a jobb?
Nagyon sok kérdésem lenne, a válaszokat persze mindenkinek előre köszönöm szépen!
Az északi part inkább dombvidéki jellegű, a tó maga gyorsabban mélyül. A déli part síkság, és lassan mélyülő a Balaton, kisebb gyerekeknek nagyon ideális.
Mindkét részt nagyon szeretem. Ha pihenni, fürdeni vágyok, akkor Zamárdiba és Balatonlellére szoktunk menni - ezek pörgős, néha kicsit bulis helyek, nagyon jó (ingyen) strandokkal. Siófok is pörgősebb hely, szépen fel lett újítva a központi része.
Kirándulásra, a táj megismerésére az északi partot jobban ajánlom. Balatonfüredre, Tihanyra egy-egy napot érdemes rászánni, de a tótól távolabb eső részek, falvak is szépek. A Káli-medence Köveskállal szintén gyönyörű, sok falusi szállás is van arrafelé.
Veszprémre is érdemes rászánni egy napot, esetleg ott is lehet megszállni, közel van a tóhoz.
Keszthelyt Hévízzel kombinálnám a helyetekben, az már kicsit odébb van.
Mik a preferenciák, fürdés/kirándulás? Gyerekek, kocsi vannak?:)
Köszönöm előző válaszod!
Négy felnőtt és négy gyerek lenne. Autó az van.
A szállást nem tudom hol a jobb. Egy egész apartman kibérlése vagy hotelszobákban alvás.
Főként lazítani, fürödni (gyerekeknek is), étterembe menni és sok hasonló. De pl. a tihanyi apátság megnézése vagy egy hajótúra is beleférne.
Nekünk pont a tó északi része lenne a jobb. (Minél közelebb Budapesthez, mert oda is szeretnénk ellátogatni, de pl. Balatonfüred pont ideális helyen lenne.
De a víz nagyon mélyül? Kisebb gyerekeknek nem lenne jó?
Keszthellyel is ez a helyzet? Mert az a környék is nagyon gyönyörűnek tűnik.
Siófok pedig nem szimpatikus, túl városias és nekünk esetünkben nem kellenek bulik meg party-k.
Amiket az első írt, azokat a helyeket valóban nem szabadna kihagyni.
Én a következő útvonalat állítanám össze:
Érkezés Keszthelyre. Itt egy-két éjszaka, attól függ, mikor érkeztek.
Innen tovább a Káli-medencén keresztül Veszprémbe. Itt valóban gyönyörű helyeken fekvő aranyos falvak vannak. Közbe megállva a Nagyvázsonyi várnál.
Veszprémben szintén egy éjszaka. Itt megnézni a város minden szegletét, elmenni az állatkertbe is. Szerintem ez az ország legszebb városa.
Innen tovább Tihanyba. Ha van idő, megnézném Füredet is. Ha nincs, esetleg visszajönnék később.
Tihanyból komppal a déli partra. Én Földváron vagy Zamárdiban szállnék meg. A komp Szántódra érkezik, ez a két település között van.
A déli partról pedig simán fel lehet menni Pestre az M7-esen. Nincs 1.5 óra. Közelebb mint az északi partról.
Bár nem írtad hány napra jönnétek.
Hogy apartman vagy hotel...egyéni ízlés és nyaralási szokás kérdése szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!