Budapest fotozas?
mi nem mondhatjuk meg neked, hogy honnan néz ki jól a város, mik a jó szögek, mert azok szerintünk jó helyek és onnan szerintük néz ki jól a város. ezeket a képeket viszont te akarod elkészíteni, a te látásmódodat kellene tükrözniük, pláne ha kiállítást akarsz belőlük csinálni. szóval neked kellene járnod a várost, nyitva tartani a szemedet és meglátni a tájban azt, amit te keresel.
mondhatunk mi neked jobbnál jobb tippeket, hogy menj ki a Duna partra, menj fel a gellért hegyre, parti házak tetejére, akárhova, sőt akár küldhetünk neked GPS koordinátákat is, akkor is neked kell odamenni és megkeresni a számodra megfelelő pontot, helyet, nézésirányt. még ha együtt megyünk sem biztos, hogy ugyanazt és ugyanúgy látjuk meg a tájban.
másrészt abban is igazuk van a többieknek, hogy ez a te projekted, te akarsz kiállítást rendezni, ne légy rest a kutató munkát is magad elvégezni. ha már ötleteket akarsz meríteni, akkor legalább ne azt várd, hogy megmondják neked, hogy hova menj, hanem kezdj el keresgélni mások képei között, hogy mik azok a képek, amik neked tetszenek, próbáld meg kitalálni, hogy azokat honnan és hogyan készítették. ezekkel legalább dolgozik egy kicsit az agyad, legalább a keresésbe és a visszafejtésbe fektetett energia a tiéd. nem úgy mint az, hogy kiírod ide a kérdést, megmondják a tuti helyeket és aztán elmész lefotózni, majd learatod a dicsőséget, hogy te milyen ügyes voltál, miközben az alapvető gondolat nem tőled származik...
ne pontozd le a válaszokat, hanem gondolkodj el rajta, hogy miért mondják ezt neked!
Ha még életedben nem jártál ott, akkor hiába mondanák, hogy menj a Kökörcsin utcába, mert nem is tudod hol van!
Talán először el kellene menni oda! Felülni egy városnéző buszra, vagy fogadni egy idegenvezetőt. Aztán ha már valamennyire képben vagy akkor elindulhatnál felfedezni az általad érdekesnek ítélt városrészt!
Sok sikert!
Hát, ne is haragudj, de nem lettél szimpatikusabb.
Ha még sosem jártál itt, akkor először talán ne a kiállítást célozd meg, hanem nézz körül mint turista - ugyanis az leszel.
Nos kedves kérdező!
Én is magyar mentalitású ember vagyok, a válaszom is ilyen lesz. És fotós is egy kicsit, igaz nem alkotó. Voltam, de már régen nem vagyok az.
Emlékszem egy régi NatGeo számra. Ez még abban az időben volt, amikor nem bulvárosodott el, USA kiadás volt.
Budapest volt az egyik vezető cikk, sok-sok fotóval.
Teljesen hétköznapi, elcsépelt helyszínek szerepeltek mindegyiken. Országház, Szabadságszobor, Margitsziget, a Vár stb.
És nem egy olyan kép volt, amelyiket kétszer kellett megnéznem, hogy egyszer felismerjem. Nagyon nagy élmény volt. Miért? Mert ezeket a már unalmas helyeket teljesen más módon fotózták meg. Az idegen szem. Az egyéni látásmód.
Mi nem tudok belebújni a bőrödbe, nem látunk a szívedbe, nem tudunk helyetted kifejezni valamit.
Voltak, vannak, lesznek híres fotósaink.
Egyik bemegy egy kapualjba. Egyik szárny van csak nyitva, s besüt a nap. Exponál, s az ember híres lesz.
Én ugyanitt ellőhetek egy egész tekercset, s én magam is látom, mind rossz. Mert érdektelen.
Nincs olyan pontja Budapestnek, ahol egy jó fotós ne tudna jó képet készíteni (A világ minden pontjára érvényes ez).
Egy rossz fotó a legdrágább felszereléssel, a legjobb tippekkel a tarsolyában is csak szemetet fog gyártani.
Gyere, szívesen látunk. És ha jó képeket készítesz, megsüvegelünk. Ennyit tudunk tenni érted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!