Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Algériai barátom szeretne...

Algériai barátom szeretne meglátogatni Magyarországon. Milyen papírok szükségesek ehhez, és kb. mennyi időbe telik, míg megkapja a vízumot?

Figyelt kérdés
Meghívólevelet nem tudok küldeni neki, mivel nem nálunk lakna. Hová kell bemennie, milyen hivatalba, hogy vízumot szerezzen? Turista vízumot igényelne, mennyi idő lenne, hogy megkapja, és mik a feltételek? 24/L

2017. márc. 26. 10:13
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:

anyád gusztustalan, mert ilyen férget szült, mint te vagy.

Algéria mióta háborús övezet, te szerencsétlen gyászvirág?!

Számítottam ilyen válaszokra, elég nagy szégyen egyébként. A normális válaszokat pedig köszönöm.

2017. márc. 26. 14:18
 12/34 A kérdező kommentje:
Utolsó, Algériában a vasárnap munkanap. Okosabb lettél volna, ha meg sem szólalsz.
2017. márc. 26. 14:19
 13/34 anonim ***** válasza:
36%
Uristen, kerdezo. Oke. Rendben :D. Akkor miert nem farad el a baratod ezen a varazslatos munkanapon infokat kerni a leheto legbiztosabb forrashoz, ha mar ekkora arccal oktatod itt a nepet? :D miert a gyakorin tunt jobb megoldasnak egy x ezer kilometerrel arrebb levo ugyben? Ha nem meghivolevellel jon, akkor te erdeklodhetsz akarmit akarhol, az egyetlen mertekado informaciot o tudja megszerezni az adott nagykovetsegen.
2017. márc. 26. 14:23
 14/34 anonim ***** válasza:
36%
Jaj, varjal, ez lemaradt: te szerencsétlen gyaszvirag. :DDDD
2017. márc. 26. 14:24
 15/34 A kérdező kommentje:
El fog fáradni (illetve telefonálni fog), ha ennyire érdekel. Először is szerettem volna kideríteni, hogy HOVA kell neki mennie. Másodszor is nem tartozom senkinek magyarázattal, hogy miért tettem fel a kérdést. Feltettem, ha nem tetszik, ne válaszolj.
2017. márc. 26. 14:26
 16/34 anonim ***** válasza:
Hu. Vannak itt gondok.
2017. márc. 26. 14:27
 17/34 piterek45 ***** válasza:
93%
Az algeriai allampolgar eseteben , ha csak baroatod - es ha jol gondolom csak internetes baratsag - az hogy EU vizumot kapjon,nem akarlak elszomoritani de gyakorlatilag elegge eselytelen. Termeszetesen megvannak a jpogszabalyokban meghatarozott felteleek amik teljesitese eseten kaphat vizumot DE... a gyakorlatban ha egy sima " atlag " algeriai - nem komoly uzletember, vagy hasonlo kategoriaju - akkor szinte eselytelen az EU vizumra. Egyebkent hivatalos meghivolevelet kellne reszere kuldened, azt a lakohelyed szerinti BAH - ben kerelmezheted, annak is megvannak a feltetelei.Amennyiben megkapod - altalaban 30 nap az elbiralasi ido - ezt a meghivot, akkor azt el kell kuldenek Neki, es azzal mehet be az Algirban levo magyar konzulatusra. Ott a beadas utan 2 heten belul elbiraljak a vizumkerelmet. Ez a hivatalos procedura. De a hivatalos meghivoban felelosseget vallalsz erte, anyagit is.. Szoval.. nem jatek, ha esetleg kap vizumot es Europabol nem megy vissza lejarta utan az esetleges kitoloncolas es minden mas koltseget is RAJTAD fogjak behajtani.. Eleg sok ilyen eset volt.. Nem veletlen hogy a 3. vilag orszagaibol nem nagyon kapnak vizumot Europaba ugy altalaban..
2017. márc. 26. 16:42
 18/34 A kérdező kommentje:
Vissza fog menni, elég jó melója van ott (az olajbizniszben), tanult ember meg nem akar itt letelepedni, szóval emiatt én nem aggódom. Nincs ellene semmi kizáró ok, meg semmi olyasmi ami potenciális veszélyt jelentene az országra. Sztem elég gáz, ha csak ilyen alapon nem kapja meg a vízumot, mert algír :/ Szóval ha jól értem, meghívólevéllel valamivel nagyobb az esély rá, hogy megkapja a vízumot?
2017. márc. 26. 16:54
 19/34 anonim ***** válasza:
42%

[link]

Esetleg megpróbálhat más Schengeni országba vízumot igényelni és onnan ide utazni, de nagyon kicsi az esély a turista vízumra

2017. márc. 26. 16:58
 20/34 A kérdező kommentje:
köszönöm! :) azért a 26,5 % nem olyan magas, nekem ebből nem az jön le, hogy lehetetlen megszereznie :)
2017. márc. 26. 17:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!