Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Szeged-BP vasúton érdemes 1....

Szeged-BP vasúton érdemes 1. osztályon utazni?

Figyelt kérdés
2017. febr. 2. 12:57
 1/6 anonim ***** válasza:

Vannak akik megfizetik természetesen. Szerintük érdemes.

De ha te magad szeretnél döntéseket hozni a saját életed kérdséseiben, soha ne menj más feje után. Kimész a vasútállomásra, benézel egy másodosztályú IC kocsiba és eldöntöd.

Nem nagy ügy hidd el.

2017. febr. 2. 13:15
 2/6 anonim ***** válasza:
Mostanában vannak gyorsvonati kocsik (nagyon zsúfoltak), II. oszt. IC kocsik, ezek is sokszor tele vannak. Az első osztályon alig lézengenek. Én akkor veszek jegyet I. osztályra, ha pl. hétvégére utazom, és tudom, hogy jó tele lesz a vonat. Hétköznap, ha nincs tömeg, jó a II. osztály is.
2017. febr. 2. 15:18
 3/6 A kérdező kommentje:
nem azért kérdeztem, mert nem tudom a saját életemet menedzselni, hanem mert kíváncsi voltam arra, hogy megéri-e kifizetni azt a + pénzt. nyújt-e annyival többet (kényelem, tisztaság, fűtés, wifi, konnektor stb). eddig talán 2x utaztam Pestre vonattal, mindig busszal vagy kocsival mentem, ezért nincs tapasztalatom.
2017. febr. 2. 15:44
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, Magyarországon az 1. osztály kényelme kimerül abban, hogy szélesebbre az ülések, jobb minőségűek a huzatok és a magasabb jegyár miatt jó eséllyel lesz szabad helyed zsúfoltabb járatokon is.
2017. febr. 2. 16:03
 5/6 anonim ***** válasza:
Ezen a vonalon nincs gyorsvonati 1. osztály, csak IC 1. osztály. Van olyan kocsi, ami nagyon régi, tisztára olyan, mint egy nosztalgia vonat, ha azt fogod ki, akkor nem éri meg szerintem, de az újabb kocsik már jobbak. Egyébként az IC 2. osztály is teljesen jó, én többnyire azzal utazom. A gyorsvonati 2. osztály viszont gyakran zsúfolt, azt nem szoktam igénybe venni.
2017. febr. 2. 20:35
 6/6 anonim ***** válasza:
Én egyszer utaztam első osztályon és nekem egyáltalán nem jött be. :D Egyetemista vagyok és szerintem van hangulata a másodosztálynak is és felesleges plusszba fizetni. Viszont ez is olyan, hogy kiszámíthatatlan milyen kocsik lesznek. Van, hogy tényleg egy nagyon régi fekete üléses izék vannak azok kevésbé kényelmesek, de van amikor egy kabinban 6 kék szék van az szerintem tökéletes. A "fecske" vagonokban szokott lenni wifi is, azok ilyen piros színűek és igazából ilyen buszos érzés van ott, az olyan nyugati hatású inkább, tehát ott egy légtérben vannak az emberek hasonló az első osztály is csak ott több a hely. Szerintem akkor éri meg fizetni ezt a többletpénzt (ami egyébként nem hiszem, hogy egy dolgozó embert földhöz verne) ha tényleg hétvégén mész és teljes végig, mint ahogy te (2 órás talán az út vagy picivel több). Akkor tényleg jó jöhet a fix hely. A péntek és vasárnapok eléggé teli szoktak lenni.
2017. febr. 3. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!