Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Kell diákigazolvány?

Kell diákigazolvány?

Figyelt kérdés

Holnap vonattal szeretnék utazni a Balatonra, diákigazolvány nélkül meglehet venni a jegyet?

15/L

2010. ápr. 30. 17:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ha péntek déltől utazik, akkor 33%-os jegy váltására jogosult. Az meg már majdnem diák, és ráadásul teljesen szabályos, ha valamivel tudja az életkorát igazolni.
2010. máj. 1. 01:09
 12/15 anonim ***** válasza:
Diákjegyet nem vehetsz. Vagy is vehetsz, de ha mogorvább kalauzt fogsz ki az keményen megbüntet mivel nem tudod igazolni hogy iskolába jársz. A 33%-os kedvezményről nem hallottam még (gondolom azért mert diák vagyok, és igazolványom is van, így mindig ezzel utazok), viszont ha ez nem létezne, akkor én a helyedben vennék inkább egész jegyet. Kalauzokkal mindig összefutni és sosem tudhatod mennyire elnézőt fogsz ki.
2010. máj. 1. 16:18
 13/15 anonim válasza:
Ahogyan mások is írták, vagy teljes árút veszel, vagy, mivel hétvégén utazol, 33%-sat. Csak előttem írónak akartam írni, hogy ez tényleg létezik, párom is 33%-os jeggyel szokott utazni hétvégén. (26 éven aluliak utazhatnak vele)
2010. máj. 1. 17:24
 14/15 anonim ***** válasza:
Oké én elhiszem, csak hát ugye még sosem volt rá szükségem így nem tudtam :)
2010. máj. 1. 18:57
 15/15 anonim ***** válasza:
Szerintem vehet diákot simán... 18 év alatt a törvény szerint tanköteles, ergo diák.
2010. máj. 4. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!