Ha elmegyek egy 5*-os luxushotelbe wellneshétvégére akkor muszáj selfiet posztolni facebookra?
"Gondolom ezzel.be akarod mutatni, hogy a facebookon posztolgató emberek milyen prosztók"
Nem akartam semmilyen facebookos selfizős posztolgatót megsérteni. Nem tudom honnan vetted ezt.
Még ha nem viccelődésből mondta, akkor hatna ez ironikusan, ha olyan valakinek mondaná, aki mindenről posztolgat (sok ilyen ember van). Ha te nem ilyen vagy, akkor nyilván "rossz vicc" volt részéről.
Nem az a kérdés, hogy "muszáj-e", hanem, hogy kinek? Én például, ha néha gyakrabban is használom azt a közösségi oldalt:
- nem posztolok selfie-ket
- nem posztolok olyan tartalmú képeket, amin mutogatnám, hogy milyen "előkelő" vagyok. Inkább egyszerű szép dolgokat, amik megtetszenek.
Vannak dolgok, amikre nem kíváncsiak az emberek, bármennyire is tuti dolog a személyes életemben. Pl. ha valakinek élete legjobb éjszakájában volt része, akkor még nem hinném, hogy közzé kell tenni.
Általában, ha elutazom, és ilyenkor nagy eséllyel készülnek jó képek, és közzéteszem, de ettől még nem hirdetem, hogy mikor hol vagyok egy helyiségen belül.
Legutóbb kiábrándulva néztem, amikor láttam, hogy ismerőseim olyan látványosságokkal is "pózolnak" turistaként (és egyből tolassák a fb-ra), amit NEM is ISMERNEK, nem tudnak semmi mögöttes infót, csak mintha büszkék lennének arra, hogy meglátogattak egy nevezetes épületet/szobrot, amiről semmi háttér tudás. Az ilyentől pl. nagyon kiráz a hideg:) Kifejezhetem a képeimmel, hogy "szeretek utazgatni", de nagyon sok semmitmondó képet tud készíteni az, aki túlzásba viszi.
Azt bírom, ha valaki ott s akkor posztol, ha valami tartalmat is hozzá tud tenni a bejegyzéshez (valami olyan szempontot, ami konkrét ismerősöket érdekelhet)
"Inkább azzal van a probléma, hogy manapság ha valaki elmegy nyaralni, es nem posztolgat össze vissza képeket magáról, akkor el sem hiszik hogy ott volt."
És ezzel mi a probléma. Miért érdekel, hogy mit hisznek? Ha érdekel, akkor pontosan ugyanolyan majom vagy, mint aki kiposztolja.
Feltételezem, hogy az a variáció is létezhet a barátoknál, hogy egy találkozás kereten belül mutatjuk meg egymásnak egy tea mellett az élményekről készült fotókat....:)
Persze Facebook-on is lehet, csak ott nem annyira személyes, és nem tudja az ember az élménybeszámolóit fűzni a képekhez.
Aki akarja, posztolhat bármit, ha fontosnak tartja, hogy emberek tömege értesüljön egy életeseményéről, mögöttes érdekfeszítő történetek híján is. Nem muszáj..
Ha interneten is tartod valakivel a kapcsolatot, miért nem intézed privát üzenetben, ha az illető képet vár el, azért, hogy egyáltalán el híhesse az eseményt?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!