Valaki ajánlani télre egy üdülést?
Érdemes volna megtudni, milyen árkategória, illetve, hogy külföldi út szóba jöhetne-e.
Ha igen, a Nassfeld-Hermagor sípályákat Karintiában (Dél-Ausztria) csak ajánlani tudom, gyönyörű hely, akkor is, ha valaki nem akar síelni, és nagyon színes a szálláslehetőségek palettája, lassan csaknem tíz éve járok vissza. Kimondottan welness-szállodák itt leginkább a Falkensteinerek, több is van belőlük a térségben (a pályaszállás ugyan drágább, de ugyanazt nyújtja, mint a völgybeli szálloda). Ha rákeresel: Sonnenalpe, Tröpolach helységnevek alatt találod őket.
Belföldön wellnessezés terén két, személyes kedvencem közül a kedvezőbb árú a zalakarosi Alma hotel, tágas uszodával és gyógyvízzel, a dolgozók pedig nagyon segítőkészek. A hátránya csak az, hogy, ha valaki nem csak úszni/ázni akar, a városnak nincs túl sok látnivalója, de abban az uszodában tényleg el lehet tölteni pár napot. :) Mondjuk, ha csak ketten mentek, zavaró lehet, hogy nagyon sok a kisgyerek, akik az egész terepen futkosnak és pancsolnak nyitástól zárásig.
A másik, ami ugyan magasabb árakat szab, de ezért bőven kárpótol, a Bambara hotel, Eger mellett (pontosabban Felső-Tárkány), amely a Bükkben, tulajdonképpen az erdőben található, és a magam részéről úgy éreztem, mintha hirtelen Afrikába csöppentem volna (igen, innen ered a különös név). Az uszodája ugyan méretre nem a legnagyobb, a medencék azonban nagyon érdekesen vannak kialakítva, így ez sem unalmas. Én pont ősszel voltam ott, amikor sárgult az erdő, gyönyórű volt (igen, ez a kórnyezet kimozdulásra alkalmasabb).
Remélem, tudtam segíteni, és nem lőttem fölé árban (ezek, amelyeket felsoroltam, négycsillagosok - csak gondoltam, az igazi ,,wellnesshotelek" valahol itt kezdődnek.
Sok sikert a keresgélés során, és kellemes időtöltést! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!