Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Merre lehet lebringázni a...

Merre lehet lebringázni a Balatonhoz?

Figyelt kérdés
Barátommal kitaláltuk, hogy a nyáron lebringázunk a Dunakanyarból Zamárdiba. Sajnos nem találtam olyan térképet, amin a bringás lehetőségek is fel vannak tüntetve. Mindenhol csak a 2020-ig elkészülő útról írtak. Tudna esetleg valaki ilyen útvonalat mondani? :)

2016. ápr. 7. 12:43
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez tök jó ötlet, de sajnos nincs bringaút Budapestről a Balatonhoz. Dunakanyarból mindkét parton van bicikliút a fővárosig, onnan azonban csak valamelyik országúton lehet menni, praktikusan a 7-esen. Én is azon járok a Velencei-tóhoz meg a Balatonhoz. Nem túl kellemes a forgalomban biciklizni, de én már megszoktam...
2016. ápr. 7. 12:59
 2/4 Kései Sirató ***** válasza:
Dunakanyarból direkt Zamárdiba nem vezet bicikliút, azonban a Balaton körül körbe ki van építve. Kerüljétek meg inkább a Balatont! Mi félúton aludtunk egyet egy panzióban, mert nekünk 2 nap alatt sikerült.
2016. ápr. 7. 13:35
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Pestről sem vezet le bicikliút sajnos. A Google pedig nem tud tervezni. Én az útvonalterv.hu-t ajánlanám, itt lehet kifejezetten kerékpárra tervezni utat:

[link]

Kis települések érintésével, mellékutakon tudtok lejutni egész addig, amíg el nem éritek a balatoni bicikli körutat. A térkép szerint Budapestről kiindulva Biatorbágy, Etyek, Alcsútdoboz, Vértestarcsa, Lovasberény, Székesfehérvár, Sárszentmihály, Nádasdladány, Berhida, Papkeszi, Balatonkenese útvonalon érhetitek el a Balatont.

Azt nem tudom, a Dunakanyar melyik részéről mennétek. De elmehettek még Pomáz, Csobánka, Pilisvörösvár, Piliscsaba (itt sajnos a 10-es úton nem tudtok bringázni, földúton kell kerülni), Tinnye, Zsámbék, Mány, Bicske, Bodmér (Bicskétől földúton kell megint csak menni Felcsút határáig), Vértesboglár, Csákvár, Zámoly, Székesfehérvár irányába is (innentől pedig a már megadott településeken).

Sajnos csak ilyenfajta lehetőségek vannak, de ha szerettek kerékpározni, élvezetes lehet a sok kis településen való áthaladás is.

De ha érdekel, akkor itt még vannak jó útvonalak:

[link]

[link]

2016. ápr. 7. 15:50
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos válaszokat mindenkinek! :)
2016. ápr. 7. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!