Miért nem akarják megoldani a Liszt Ferenc repülőtér vasúti összekötettését Budapest belvárosával?
Reptéri dolgozóként (földi kiszolgáló) tök cikinek tartom, hogy egy ilyen közép-európai főváros,
mint Budapest, képtelen normális tömegközlekedést biztosítani az egyetlen nemzetközi repülőteréről, amikor Prágának busz,metró, Pozsonynak több busz végállomása és Varsónak vasúti és busz pályaudvar is van a saját reptérén.
Hát ez jó kérdés!
Ferihegy 1-ét hosszú-hosszú évtizedek után végre megoldották: 2007-ben lett egy vonatmegálló, majd 2012-ben már be is zárták a terminált :-(
ha valamit nem szoktam érteni, olyankor azt gondolom, valaki nagyon sokat keres azon, hogy a dolgok így vannak.
Röviden, szerintem azért, mert a jelenlegi rendszeren valakik nagyon sokat keresnek.
Szerintem sem felesleges,legalábbis a világ nagy részén van(vagy törekednek) a vonat/metrós megoldásra.
A busz nem megy gyakran,a terminálról a reptérről eljutni a metróhoz kb 30 perc,onnan még kb 15-20 perc a belváros.Tehát a reptérről a belváros kb 3/4 óra.
Ahhoz képest,hogy a mi repterünk nincs nagyon kint a városból(érts nem 30-40-50km-re van) ez nagyon sok idő:(
Egyáltalán nem felesleges, a taxishiénákat ki nem tolja le?
Oldják meg az életüket, nem az ő kényük-kedve az első.
Még a dél-olasz Barinak is van vasúti összekötettése a reptérrel, pedig Budapestnek szerintem nagyobb a jelentősége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!