Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Visszamennetek a helyemben,...

Visszamennetek a helyemben, vagy maradjon ott ahol most vagyok?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Norvegiaban elek, mar lassan 6 eve. Eddig jol ereztem magam, de most ugy erzem, hogy itt lenne az ideje visszamenni Magyarorszagra. Hianyzik a kulturam, es az ottani elet. 6 ev elegendo volt ahhoz, hogy rajojjek mi az ami igazan fontos, es ez nem a penz.

Idekint mindenem megvan, a haztol, az autokig, mindenem. Semminem nem szenvedek hianyt. De megsem erzem jol magam, mert idekint senki nem tordik senkivel, hideg emberek, mint az eghajlatuk.

A kerdesem az lenne, hogy ti feladnatok ezt a "jo eletet" azert, hogy visszaterjetek szulo orszagtokba, vagy nem erdemes ezen gondolkodni? Kerlek indokoljatok meg valaszotokat. Elore is koszonom!

2016. jan. 8. 17:39
 1/10 anonim ***** válasza:
Szia :) Hat en ha kimennek egy külföldi országba, akkor a jobb elet reményében mennek ki. Nos ha ezek utan en nem érzem jól magam, akkor egy szinten olyan orszagba mennek ahol jobb az elet mint ott ahonnan eljöttem ( esetünkben Magyarország ). Szóval en ( mint nagy világjáró ) inkabb egy másik orszagba mennek, peldaul egy deli orszagba. Amugy függ attól hogy milyen végzettséged van mert ha visszamesz Mo-ra akkor kellene egy jól fizető állás lehetőleg nem minimálbérért. Szóval en a helyedben először más országot néznek, ahogyan tettem, majd ha mégsem jon be csak akkor mennek vissza, de bejött. :)
2016. jan. 8. 17:56
 2/10 anonim ***** válasza:
97%

Ên 10 éve élek külföldön. Tavaly elött nekem is volt egy ilyen idöszakom, hogy haza kéne menni.

Kivettem 6 hónap fizetésnélkülit és fél évre visszaköltöztem. És nem maradtam. Nem tudtam otthon élni újra. Próbáld kívánok Te is. Ne azonnal hagyj ott mindent. Ha mégsem tetszene Az otthoni lét, legyen hová visszamenni.

2016. jan. 8. 17:57
 3/10 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen mind a ketto valaszt!

Hasznos volt mind a ketto.

2016. jan. 8. 18:03
 4/10 anonim ***** válasza:

Hazajövetelednek vannak követelményei:

- legyen hol laknod,

- legyen keresett szakmád, amiben itthon el tudsz helyezkedni,

- mielőtt haza indulnál, legyen munkahelyedre kilátás, hogy ahhoz legközelebb lakhass.

.

Ha van is megtakarított pénzed, az nem tar ki örökké. A közmunkából csak a kormány szerint lehet megélni!

2016. jan. 8. 21:34
 5/10 A kérdező kommentje:
Mint irtam, a penzzel itt nincs gond, szoval van eleg arra, hogy vegyek Mo-on egy hazat, es meg marad is boven. De nem minden a penz... Szakmam van, elhelyezkedni eltudok.
2016. jan. 9. 00:03
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
"Szakmam van, elhelyezkedni eltudok." - ebbol a mondatbol latszik hogy fogalmad sincsen rola, hogy milyen itt az elet mar. Az hogy van szakmad, diplomad semmit nem jelent. Ide ne gyere, innen csak elmenni kell. 15-en Norvegiaban is tuzhetsz kokardat es ott is beszelhetsz magyarul amikor csak szeretnel. Es meg csak az itteni legkort sem kell elviselned. Fel nem foghatom miert akar valali a joletbol a nyomorba koltozni. Ha a norvegok hidegek, akkor a magyarok mik? Vidam, optimista nepseg? :D Szoval szepen vegyel ki egy hosszabb szabit, aztan bkv-zz egyet meg setalj csakugy az emberek kozt es meglatos hogy foglalod is vissza a jegyet Norvegiaba. Velem legalabbis igy volt.
2016. jan. 9. 07:58
 7/10 anonim ***** válasza:

"De megsem erzem jol magam, mert idekint senki nem tordik senkivel,"

Ha csak emiatt jönnél haza, akkor ne nagyon tedd - itthon sem igazán törődnek az emberek egymással :-( Mondom ezt én, az örök optimista és emberszerető. De komolyan... Mindenki rohan, hajtja a pénzt, 2-3 állást elvállal, hogy megéljen, fáradt, ingerült, a munkahelyén "szivatják", kizsigerelik, otthon meg ez lecsapódik.

Tisztelet a kivételnek természetesen.

2016. jan. 9. 08:48
 8/10 anonim ***** válasza:
7-es vagyok, még lemaradt, hogy amit leírtam, az a nagyvárosi (BP) éltere jellemző, vidéken még talán jobban törődnek egymással az emberek. Csak ott meg nem lehet munkát találni, ezért húz mindenki Pestre.
2016. jan. 9. 08:50
 9/10 anonim ***** válasza:

Mi 6 év után hazajöttünk külföldről, pontosan azokért az okokert amiért te is szeretnél. DE, a mi életünk ugyanúgy folytatódott tovább, anyagilag ugyanúgy állunk. Látom a rossz dolgokat az országban, de igyekszunk nem foglalkozni vele. Azt sem tapasztaltam hogy megszólnának azert mert nagyon jól élünk, nem is elit környéken lakunk, hanem teljesen átlagosan. Soha nem mutatjuk azt, hogy na mi hazajöttünk külföldről, meggazdagodtunk ezért verjük a nyálunkat. Teljesen átlagosan élünk a hétköznapokban, a gyerekek átlag iskolába járnak, mi sokat dolgozunk. Az életünket persze színesebbé kell tenni, így sokszor utazunk, télen is, nyáron is, ez az amitől nem fásul be itt az ember, legalább is engem az utazások eltetnek. Senkinek nem dicsekszunk vele, így szinte nem is tudjak hova megyunk épp. Ha mindezt nem tehetnénk meg, akkor biztos nem jövünk vissza Mo-ra,hanem maradtunk volna kinn.

Egy tanács, csak akkor gyere haza, ha itthon is tudod biztosítani ugyanazokat a feltételeket, amiben kint jól érezted magad, ha valami hiányozni fog onnan es pótolni sincs lehetőséged, akkor ne gyere.

2016. jan. 9. 09:14
 10/10 A kérdező kommentje:

Tudom jol, hogy milyen a helyezet Mo-on. Csaka azt nagyon sokan elfelejtik, hogy nem mindenki egyforma. 80% azoknak, akik panaszkodnak, megsem probalnak tenni azellen, hogy jobb legyen, csak a szajuk jar.

Egy ember eleteben nem csak az az egy fontos, hogy minnel jobb autom, es minnel nagyobb hazam legyen. Eddig azt hittem, hogy ez majd segit idekint, de nem. Mert amelett, hogy megvan mindenem, megsincs semmim.

Persze nagyon sokan ugy gondolkodnak, hogy nincs ertelme Mo-n maradni, amiben lehet van nemi igazsag, de en mar tulleptem azon a korlaton, hogy az ertekek a fontosak!!

Ha nem is tudom biztositani azt, amit itt elertem, de abban biztos vagyok, hogy mindent megtennek, hogy jo legyen. Mert aki akar, az talal! Tudnam biztosaitani a jo eletet a csaladomnak. Lehet, hogy nem luxus eletet, de jo eletet!

2016. jan. 9. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!