"Drágajó" bkk és a hödöllői hév?
Hetek óta reggelente csak az ajtóknál ég egy-egy fégycső(mégcsak nem is egy egész lámpa) Vámpíri félhomály.
Írtam 2 hét után (ennek másfél hete már) a bkk-nak, hogy miért van ez. Mai napig nem jött válasz. Ma megkérdeztem a kallert, hogy mint tud. Erre az a válasz jött, hogy Egy-két szerelvényen van rendes fény, de a legtöbbön azért nincs, mert nem jött meg egy alkatrész, amit vártak. és vagy van fény és nem közlekednek, vagy vakoskodunk és járnak. Hozzátette, hogy örüljek, mert a szentendrei vonalon ennyi sincs.
Elnézést mindenkitől, de pont letojom azt a vonalat, amivel nem járok. Engem az a vonal érdekel, amire havi 14"00 forintot fizetek a pesti határig, onnan meg a bkv-bérletet. ennyoért elvárható szerintem, hogy villany legyen, ha már nyáron le, télen felhúzható ablakok nincsenek. spórolnak a fűtéssel. Zörög, csattog, rángat. Teljes menetidőben zúgnak a bemondók.
Koszos, poros, higyszagú ülések vannak.
És még sorolhatnám, de így is hoszúra sikerült.
Valaki a világításról tud valamit, vagy, hogy fejlesztenek?
Bocsánat. Javítok, csak idegesen írtam.
"...vonal érdekel, amire havi 14'200 forintot..."
Világosan megmondták neked, hogy nem kapták emeg a szükséges alkatrészeket, anélkül meg nem müködnek a fénycsövek.
Ha meg ennyi minden nem tetszik a HÉV-en, akkor jogodban áll autóval - vagy amivel akarsz - járni, akkor nem kell ilyeneket kifogásolnod.
Csak akkor nem kb. 12000 Ft lenne a havi költséged, hanem ennek sokszorosa.
Azt sosem értettem, hogy ha valaki olcsón akar utazni, akkor közben miért várna el luxuskörülményeket.
"Azt sosem értettem, hogy ha valaki olcsón akar utazni"
Miért is lenne olcsó 14.200+9.500 = 23.700 ft !!! havi utazásra? Nettó 70 ezres minimálbérnél?
"Miért is lenne olcsó 14.200+9.500 = 23.700 ft !!! havi utazásra? Nettó 70 ezres minimálbérnél?"
Ne a havi bérhez számold, hanem az egyéb lehetöségekhez - autóval sokkal több lenne.
Ha a fizetésekhez igazítanák az utazasi költségeket, akkor a tömegközlekedés egy hónapon belül csödbe menne, mert a bejövö összeg még arra sem lenne elég, amennyi üzemanyag elfogy.
Minden más szolgáltatásnál is úgy van, hogy az árak nem az igénybevevö lehetöségeihez, hanem a saját kiadásokhoz lesz kialakítva. Nem mehetsz be egy üzletve, hogy neked a kenyér/tej/zöldségek/stb a fizetésedhez képest drága, adják negyedéért neked.
A tömegközlekedésben is igen sok kiadása van a cégeknek, amik az üzembetartáshoz szükségesek, a menetdíjakból minimum ennyinek be kell jönnie. Ez teljesen független attól, hogy az utasok mennyi jövedelemmel rendelkeznek.
"A tömegközlekedésben is igen sok kiadása van a cégeknek, amik az üzembetartáshoz szükségesek, a menetdíjakból minimum ennyinek be kell jönnie. Ez teljesen független attól, hogy az utasok mennyi jövedelemmel rendelkeznek."
Hát nem :-) Ugyanis, ha meg tudnák az emberek fizetni a közlekedést, sokkal több bevétele lenne a cégnek. Állítom, 100-150 ft-os jegyárak mellett több bevétele lenne a cégnek, mint most. Bár sokan szeretnek bliccelni, de sokan meg nem.
Ilyen hüle rendszer nemigazán van máshol, hogy
a havi bérlet 9.500 ft,
a Budapest 72 órás jegy 4 150 Ft
Budapest Hetijegy 4 950 Ft
Normális helyeken egy hetijegy nem a havi bérlet felébe kerül.
" igen sok kiadása van a cégeknek,amik az üzembetartáshoz szükségesek."
- igen... 13 évig voltam BKV-s, a metrónak már akkor sem voltak elegendő alkatrészei, de valahogy a főnökök jutalmára mindig jutott...
Na, nem is írok többet, mert csak felhúzom magam :D
Kedves "ma 13:00" válaszoló
Ülj le. Egyes.
Nem a fénycsövekbe kell alkatrész, hanem a szerelvényekbe. És érdekes mód egyszerre.
Kérlek írd le, hogy honnan jársz, mivel közlekedsz, milyen bérletet veszel, mert én is szeretnék 12e-ért bejárni.
13:00 és 13:18 kor ideszólogató hölgy nem is jár tömegkozlekedve, de jön ostani az eszt -.-'
Megkérdeztem privát, hogy mivel jár, milyen bérletet vesz, mennyit keres. És még van képe azt mondani, hogy panaszkodom és járjak mással.
Íme a válasza:
Én autóval járok, vagy ha közelben van, akkor biciklivel vagy gyalog.
De nem én reklamálok, hogy ez meg az nem tetszik a tömegközlekedésnél
A 13:00 és 13:18-as vagyok ugyan, de NEM hölgy vagyok, a kérdezö állítása ellenére.
Ezenkivül igencsak minösíthetetlen stílusban írogat privát üzeneteket.
HArmadszor nem írtam neki, hogy nem használok tömegközlekedést, hanem hogy nem panaszkodom az ára miatt, pedig nekem nem bérlet van,hanem minden egyes alkalommal a teljesn jegyet veszem meg.
Viszont azt tényleg írtam, hogy néha autóval járok, a legtöbbször viszont - ha nem túl nagy távolság -, akkor kerékpárral illetve sokat gyaloglok is.
Mindettöl függetlenül minden embernek megvan a lehetösége választani, hoyg VAGY igénybe vesz egy szolgáltatást, és kifizeti az árát, VAGY ha sokallja, akkor keres más megoldást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!