Életveszély a MÁV-on?
Mit gondoltok erről a cikkről? Megemlíti benne a nemzetközi utazást is:
"A nemzetközi vonalak is megérnek egy misét. Két éve Berlinbe mentem így. Egymagam foglaltam le egy hálófülkét, de már eleve közölte a kocsikalauz, hogy ne aludjak mélyen, hiszen lopnak."
Mi éppen Berlinbe készülünk néhány nap múlva vonattal, ez most eléggé megrémített.
Ez hülyeség, én számtalanszor megyek ki Berlinbe, méghozzá nem is hálókocsiban, hanem 6 ágyas fekvőhelyes kocsiban és sosincsen semmi.
A kalauzok, rendőrök, határőrök fosnak és tudatlanok, ennyi.
Nemrég Ukrajnában voltam egyedül alvóvonattal, amikor jöttem haza, a magyar határőr ledöbbenve fogadott és közölte, hogy ő nem merne egyedül kimenni...
Én már kb. 200.000 km-t utaztam a szegedi vonalon és ez alatt 3 említésre méltó esemény történt.
Egyszer ellopták a tárcámat, de akkor én voltam a hülye (még tapasztalatlan utazó), mert a termes kocsiban felakasztottam magam mögé a kabátom a belső zsebben a tárcámmal és persze pont kifogtam egy éppen, akkor és ott ténykedő tolvaj bandát.
A második esetben csak szemtanúja voltam, hogy egy toljvaj felmérte a terepet, de inkább odébb állt.
A harmadik esetben pedig kifejezetten engem méregetett egy "jókülsejű kisebbségi", amikor késő este egyedül utaztam egy fülkében. Ha nem vagyok 120 kg, nem tartom kizártnak, hogy nem próbál meg kirabolni.
Szóval nem túl vészes a helyzet, de nem árt figyelni, én már messziről kiszúrom a gyanús alakokat. Mindig vannak óvatosságra intő jelek...
A kérdező alapvetően ujságcikkek alapján magyarázza a világot, és elfelejti, hogy a sajtó mindig a botrányt keresi.
Ha majd többet utazol kérdező, kevesebb butaságot fogsz beszélni.
Bár csak egyszer utaztam Berlin felé (csak én Prágában leszálltam) éjszakaival, de semmi baj nem volt. Beraktam a párnám alá az értékeimet, reggelre még ott volt minden.
Olyan túl mélyen nem is tudtam aludni, mivel a vonat zakatol, illetve az állomásokon bevilágított a fény...
Az ilyen cikkek ne ijesszenek el az utazástól!
Nincs nagy tapasztalatom az éjszakai vonatozástól, eddig csak egyszer utaztam egyedül éjjel, de máskor is megtenném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!