Nem vagyok otthon a máv közlekedésben. Ha el akarok menni egy városba reggel, majd vissza este, akkor érdemes retourt kérni?
Csak 100 km felett lehet menettérti jegyet venni.
Ha lehet, akkor érdemes.
Dehogy csak száz kilométer felett! Én a Pilisvörösvár-Budapest vonalon is mindig azt vettem, mikor volt még vonat...
De tényleg nem olcsóbb, csak időt spórolsz vele.
Gratulálok azoknak az észkombájnoknak, akik lepontoztak, de akkor hagy idézzek a MÁV hatályos üzletszabályzatából:
"6.5.6. 100 km-nél nagyobb távolságra váltott menetjegy –
ha a Díjszabás nem tiltja – az utas kérésére menettérti útra is kiszolgáltatható, ekkor a visszaúti menetjegy az eredeti kiindulási állomásig azonos – vagy az utas kérésére a menetjegyen feltüntetett eltérő útirányon át érvényes"
Továbbá:
Azért érdemes, mert időt spórolsz vele, de csak akkor, ha tudod, hogy milyen vonattal fogsz visszautazni.
Ugyanis mivel már a gyorsvonatra is pótjegy kell, ezért ha csak "sima" jegyet veszel, akkor az esetleges pótjegyért ugyanúgy sorba kell állnod visszefelejövet.
Ha IC-vel mész (és jössz), akkor ha előre megváltod a jegyed (Kivéve: ha péntek meg vasárnap - azt hiszem, de ez nem biztos!-), akkor még spórolhatsz is rajta, mert a pótjegy a legtöbb napon olcsóbb elővételben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!