Milyen helyekre vinnétek el a kulföldi párotokat Magyarországon?
Június végén megyunk haza kb. 2 hétre. Vannak már ötleteim, ahova elszeretném vinni, de még nem sikerult teljesen kitölteni az idöt.
Szóval inkább az ország nyugati része érdekelne, mert ott él a családom.
Annyit már kitaláltam, hogy 1 napot Budapesten töltunk, aztán 2 napot Siófokon, ahol tandemugrunk, elszeretném ekkor vinni Tihanyba, ill. amit még beterveztem az Ördög-árok környékén egy túra, meg egy nap Bécsbe.
Milyen ötleteitek vannak?
Elöre is köszi a válaszokat!
Az ország nyugati felére koncentrálva írok néhány javaslatot:
Tihannyal nagyon egyetértek, olvastam olyan véleményeket, hogy Tihany a világ egyik legszebb helye, de legalábbis nagyon sok érdekesség koncentrálódik ezen a kis területen. Tihany egyes részeit Trieszt mintájára építették, így ez is érdekes lehet egy külföldinek.
Ha érdeklik a történelmi műemlékvárosok, a Balatonon Keszthelyre is elvinném.
Útban Budapestről a Balatonra egy fél napra megállnék Székesfehérváron a királyi sírkertnél.
Pannonhalma egyedülálló és világörökségi helyszín.
Sopront és a Fertő-tavat is ajánlom. Ha van időtök és érdekli a természet, a Szigetközt is megnézhetitek.
Köszönöm a tippeket. Igazából a családom Györben él és ezért írtam, hogy inkább a nyugati régióra kellenének a tippek. :)
Kb. minden érdekli, nyitott személyiség. :)
Ha az ország középső és keleti része is számításba jön, pár további javaslat:
- Dunakanyar, Visegrád, Esztergom
- Hollókő -- világörökség
- Mátra: Kékestető vagy Galyatető, Recsk, Nemzeti Történelmi Emlékpark
- Eger
- nagyon szép az Eger - Felsőtárkány - Répáshuta - Lillafüred országút.
Itt forgatták a Meseautó c. filmet 1934-ben.
- Lillafüred, Bükk-fennsík
- Aggteleki cseppkőbarlang, világörökség
- a közelben van Derenk, romközség, múltunk egy szomorú szelete: Horthy Miklós romboltatta le 1943-ban, mert medvevadász-területet akart itt létesíteni.
(hasonló példa a 20. század második feléből: Iharkút község a Bakonyban, amit a bauxitbányászat miatt romboltak le 1980 körül)
- Debrecen
- Hortobágy
- Kiskunság
- Ópusztaszer
- az Eger - Felsőtárkány
Köszönöm szépen a tippeket. :) Huu, a Dunakanyarra valamiért nem is gondoltam.
Hát ö északi ember, de a fürdö is nagyon jó ötlet!
Köszönöm!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!