Megbüntettek 7 hónapja, ellopták a bérletem ekkor igazoltattak! Mondta a hölgy hogy másnap menjek be mondjam el és így 2ezret kell fizetnem! Be is mentem azt mondta a nő hogy nem fogadja el, így én ki jöttem fizetés nélkül?
Ezt AKKOR el kellett volna intézned! 7 hónap után ne csodálkozz, ha megnőtt a tartozásod.
Ha ellopták a bérletedet, akkor jegyet kellett volna venned. A közlekedés díját minden utazónak meg kell fizetnie. Az egy sajnálatos dolog, hogy ellopták a bérletedet, de ez nem mentesít a jegy vásárlás alól.
Ha éppen akkor, utazás közben szabadítottak meg a bérlettől, az egy másik dolog, akkor egyszerűen peched van. Viszont lásd be te is, hogy ezt bárki mondhatja, és így kihúzhatná magát a büntetés megfizetése alól. Ha tényleg így történt, akkor nem sértődötten távozni kell az irodából és 7 hónapig semmit sem csinálni, hanem kérni a vezetőt, és udvariasan MEGKÉRNI, hogy mérsékelje a büntetést, vagy engedje el.
Így, hogy 7 hónapig semmit nem csináltál, már senki nem fogja azt mondani, hogy jól van, ne fizess.
És igen, így is be lehet hajtani. Attól, hogy a neved megváltozott, te még ugyanaz a személy maradtál.
Természetesen be tudják hajtani. Szép is lenne, ha egy házassággal meg lehetne úszni minden adósságot.
Van rendőrségi jegyzőkönyved a lopásról, vagy be tudod bárhogy bizonyítani, hogy volt bérleted? (ÁFÁ-s számla, sorszám, másolat stb) Ha nem, akkor esélytelen, ha igen akkor is csak méltányossággal próbálkozhatsz ennyi idő után. Ezt akkor kellett volna elintézni.
Gondolj bele magad is: ha minden lógóstól elfogadnák, hogy azért nincs érvényes bérlete, mert épp most ellopták, akkor soha senkin nem lehetne az előírt büntetési díjat számon kérni.
Annyira nem lehetsz gyermekien naiv,hogy azt képzeld, rólad első szóra el kell hinni, hogy mások ugyan nem, de te becsületes vagy. Idegenek között a bizalom alapja az ellenőrzés.
A naivitás nem bocsánatos bűn. Ha elvesztetted a bérletedet, akkor is a te dolgod azt pótolni saját költségedre, mert senkitől nem várható el, hogy elhiggye, nem kamuzol. Ha ezt nem tudtad, nem fogtad fel magadtól 16 éves korod után sem, az súlyos alkalmatlanságról tesz tanubizonyságot bármely munkakör betöltésénél. Én ennek tudatában, biztosan nem alkalmaználak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!