Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Mo-n kell-e az idegenvezetéshe...

Mo-n kell-e az idegenvezetéshez bármilyen külön engedély, vagy licensz?

Figyelt kérdés
Már 3 éve dolgozom idegenvezetőként és eddig nem volt szükségem semmilyen hasonló okmányra, pár esetet kivéve. Eddig Mexikóban, Rómában, illetve Katalóniában hozták be, hogy csak a helyi licenszelt idegenvezetők vezethetnek turistacsoportot. Létezik-e itthon hasonló mutyi, ami a szakmára telepszik és ezt mennyire kontrollálják? Ki szeretném magam próbálni itthon is az iparágban egy pár alkalommal, ha nem túl bonyolult. Köszönöm a hozzáértő válaszokat!

2015. márc. 25. 11:55
 1/2 anonim ***** válasza:

Idegenvezetői igazolványt kell kiváltani, amihez kell idegenvezetői vizsga és nyelvvizsga, amilyen nyelveken szeretnél dolgozni.

Ez nem egy új dolog, mindig is így volt és a legtöbb országban is így van. Ha belegondolsz, indokolt is, hogy kóklerek ne vihessenek csoportot megfelelő szaktudás/nyelvtudás nélkül, ezzel rontva a országképet, illetve hogy védjék a helyi munkaerőt.

Ha elkapnak szép kis büntetést kapsz, ahogy máshol az EU-ban is 4000€ körül van a bírság.

2015. márc. 25. 19:21
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerintem jól beszél az első. Már régóta kell az igazolvány nálunk is. Külföldön nem csak ezen a pár helyen nem vezethetsz hanem máshol sem. Külföldön te csak csoportkísérő vagy és városnézéshez, múzeumi látogatásnál kell az adott országban dolgozó idegenvezető.

Kedves kérdező te hol éltél eddig hogy ezt nem tudod? Valamikor 2005 ben végeztem el az idegenvezetői tanfolyamot ( nem is dolgoztam benne soha) de már akkor ezeket tanították nekünk.

2015. márc. 26. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!