Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Valaki leírná nekem a törvényt?

Valaki leírná nekem a törvényt?

Figyelt kérdés
Méghozzá azt amelyik arról szól hogy az ellenőr is köteles felmutatni az igazolványát nekem. Megkértem, hogy mutassa meg erre elkezd pofázni, hogy azt csak a buszvezető jogosult megtekinteni. Legközelebb csak az orrába bäszom a papírt. :)
2014. okt. 21. 12:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Kitűzőn, vagy kártyán jól láthatónak kell lennie az igazolványának. És ah az orrába b...d a papírt, akkor közfeladatot ellátó személyre támadsz, ami nagyon kellemetlen következményekkel járhat.
2014. okt. 21. 12:27
 2/14 anonim ***** válasza:
Amíg nem igazolja, hogy ellenőr, addig te sem vagy köteles megmutatni a jegyed, bérleted.
2014. okt. 21. 12:31
 3/14 anonim ***** válasza:

Rosszul írtam, ugyanis:

"A jegyellenőröket azonosítja az arcképes, sorszámozott szolgálati kitűzőjük, valamint

karszalagjuk, amelyeket jól látható helyen, a felsőruházaton kell elhelyezniük az ellenőrzés

megkezdése előtt. A jegyellenőrök mind egyenruhában, mind polgári ruhában végezhetnek

jegyellenőrzést. Az ellenőr nem köteles az utas részére előre igazolnia magát, de az utas

kérésére köteles az utólagos azonosításához szükséges információkat megadni, arcképes

sorszámozott szolgálati kitűzőjét, valamint az ellenőrzés végzésére felhatalmazó megbízást

felmutatni."

2014. okt. 21. 12:35
 4/14 A kérdező kommentje:
Áhh értem. Tehát ha leellenőrzött, utána kérhetem el.
2014. okt. 21. 12:40
 5/14 anonim ***** válasza:
46%
Neked mi közöd az ellenőr igazolványához? Rajtuk van a karszalag, kitűző, azt nézegesd, ha akarod. Legyen jegyed, akkor nem ba*ogatnak.
2014. okt. 21. 12:55
 6/14 A kérdező kommentje:
Volt jegyem, csak bunkók, és szeretek akadékoskodni. Talán ellenőr vagy, hogy ilyen érzékenyen érint? :)
2014. okt. 21. 13:02
 7/14 A kérdező kommentje:
Ennyi erővel akkor én is felveszek egy karszalagot és saját zsebbe dolgozok. + a rendőr igazolványát is elkérhetem tiszta szívvel, mert köteles megmutatni
2014. okt. 21. 13:03
 8/14 anonim ***** válasza:
Ha van jegyed/bérleted akkor számít hogy igazi-e az ellenőr?
2014. okt. 21. 13:13
 9/14 anonim ***** válasza:
Sajnos kedves kérdező saját zsebre nem tudsz dolgozni, mert az ellenőr csekket ad, és nem fogadhat el pénzt.
2014. okt. 21. 14:42
 10/14 A kérdező kommentje:
Attól még tähó parasztok. :)
2014. okt. 21. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!