Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Vehetek jegyet a metrora, ha...

Vehetek jegyet a metrora, ha nem vagyok pesti lakos?

Figyelt kérdés

En minden hetvegen Pesten vagyok de kozel sem lakom ott, rengeteg penz ki megy az ablakon, mert mindig jeggyel utazok es lassuk be nem keveset...fel merult bennem, hogy venni kellene berletet de nem vagyok benne biztos, hogy tudok.

Mivel most nem ott tartozkodom meg sem tudom kerdezni...

2014. okt. 15. 07:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A diákbérlet összvonalas, nem viszonylatra adják. Az a MÁV, ott valóban csak lakhely és iskola között adnak tanulóbérletet. De a BKK-nál akárki vehet akármilyen bérletet, ha van mellé megfelelő azonosítója (érvényes diákigazolvány jelen esetben).

[link]

[link]

[link]

[link]

2014. okt. 15. 21:07
 12/15 A kérdező kommentje:
Diak berletrol van szo es igezabol nem nekem..az lenyegtelen.tobbet utazik mint a berlet ara es epp azert kerdezi maskulonben nem irtam volna ki neki; mert ertelmetlen lett volna.egyebkent nem oltogatasokat szerettem volna itt vissza olvasni, hanem hohy nem e kernek valami lakcim/diak igazolvanyt, mint a tavolsagi buszokon?!
2014. okt. 16. 04:39
 13/15 anonim ***** válasza:

Az ilyen kérdéseket inkább a "Közlekedés" rovatba tegyétek fel, mert ott azért sokkal inkább olyanok válaszolnak, akik értenek is hozzá. Itt olyan sületlenségek bejöttek, hogy csak na.

HELYI diákbérletet, amit nem viszonylatra adnak, és városonként változó kedvezményű, bárki vehet, aki nappali vagy esti tagozatra jár, és ezt diákigazolvánnyal vagy azt helyettesítő igazolással igazolni tudja. Nincs megkötés, hogy hol lakik, hol tanul, stb. Levelezősök viszont egyáltalán nem is vehetnek ilyet.

HELYKÖZI/TÁVOLSÁGI bérletet, amit viszonylatra adnak, és 90%-os kedvezmény jár rá, valóban csak iskola és lakóhely között lehet váltani, szintén nappalisként vagy estisként. Levelezősök bérletet itt sem válthatnak, viszont 50%-os jegyet az iskola és a lakóhely között igen, amit ugye a nappalisok/estisek bármilyen viszonylatra.

2014. okt. 16. 08:52
 14/15 anonim ***** válasza:
Hogyne kérnének diákigazolványt.
2014. okt. 16. 10:07
 15/15 anonim ***** válasza:

"egyebkent nem oltogatasokat szerettem volna itt vissza olvasni"

Olvasd vissza mit kérdeztél. Sajnos abbol egyáltalán nem lehet megérteni mit szerettél volna kérdezni. Talán így több esélyed van: Vehetek diákbérletet ha nem vagyok Budapesti lakos? Aztán az alá leírod hol laksz, hol tanulsz stb.

2014. okt. 16. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!