Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Brit állampolgárnak milyen...

Brit állampolgárnak milyen papírokra van szüksége ahhoz hogy Magyarországra utazhasson?

Figyelt kérdés

2014. okt. 11. 16:02
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Brit állampolgárnak milyen papírokra van szüksége ahhoz hogy Magyarországra utazhasson? ez a kérdés. tehát ottani, britről van szó.
2014. okt. 12. 22:35
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
9-es vagyok megint. Útlevélre van szüksége.
2014. okt. 13. 00:11
 13/20 anonim válasza:
Britt allampolgarnak csak utlevel kell!mivel nincs szemelyi ott!szerintem egy ket hetbe telhet mint nalunk!
2014. okt. 15. 09:46
 14/20 anonim ***** válasza:
a brit állampolgárok mivel igazolják magukat, ha nincs személyi?
2014. okt. 23. 01:38
 15/20 anonim ***** válasza:
Utolsó! Útlevéllel tudják igazolni magukat, illetve jogosítványt is elfogadnak bizonyos helyeken /bankban pl nem, de postán és rendőri igazoltatásnál is elfogadják/
2014. okt. 23. 15:53
 16/20 A kérdező kommentje:
és ha egyik sincs nekik, mert mondjuk jogsihoz fiatal, útlevele nincs mert még nem kellett, azzal mi van?
2014. okt. 23. 17:36
 17/20 A kérdező kommentje:
az azért elég hihetelen hogy semmilyen igazolvány nem kell és ha megállitanak nem kell igazolnod magad. akkor náluk igazoltatás sincs? nem igazán hiszem...
2014. okt. 23. 17:36
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező! Én adtam a 9-10-12-15-ös választ. Nem a reklám helye, de látom nemigen tudlak meggyőzni... 8 éve élek az Egyesült Királyságban, a fiam angol állampolgár, így tudom miről beszélek. Nem, nincs személyi igazolvány, és itt bizony nem okoz akkora gondolkodnivalót, hogy kiváltsa-e az ember az útlevelet vagy sem, mint Magyarországon. Akinek nincs jogsija, ami megjegyzem ritka, mert a többségnek van, az kiváltja az útlevelet, hisz nincs más választása. Az gyakori eset, hogy van útlevél, de mondjuk lejárt, hisz úgy is elfogadják országon belül.

Magyarországon is simán kiváltanák az emberek az útlevelet, ha nem létezne személyi.

Amúgy ha ajánlott küldeményt hoz a postás, és nem vagyok otthon, akkor a postai átvételnél sem kérnek fényképes igazolványt, kiválóan megfelel a bankkartya is például, mert csak a névazonosságot nézik.

És hogy még egy kis érdekességgel szolgáljak, lakcímkártya sincs, semmilyen formában :-D

A jogsin rajta van a cím, akinek nincs jogsija, az pedig be tud mutatni egy hivatalos levelet, amit az adott címre kapott, így igazolva van a címe. Ennyi.

Az angol útlevélben nincs megadva az illető "anyja neve", csak születési dátum és név van.

Hidd el, Ők is csodálkoznak, ha egy magyar ember az orruk alá dugja a személyijét, hisz náluk nincs olyan.

Más ország, más szokások....

2014. okt. 24. 08:08
 19/20 A kérdező kommentje:
de, meggyözött, csak nagyon hihetetlen... :)
2014. okt. 24. 11:14
 20/20 anonim ***** válasza:
Szegénységi bizonyítványra, kettőre is: egyet azért, mert brit állampolgár (kivéve ha Skót), a másikat mert Hungarisztánba akar utazni.
2014. dec. 12. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!