A Népliget már csak az elhelyezkedésénél fogva sem lehetne népszerű, színvonalas közpark?
A Népliget a főváros legnagyobb zöldterülete, de mint azt szinte mindenki tudja, meglehetősen elhanyagolt, veszélyes hely, (homoszexuális) prostituáltak melegágya.
Sok terv készült már a rehabilitációjával kapcsolatban, de egyik sem valósult meg, mintha a fővárosnak nem is lenne érdeke a liget megújítása.
De azon gondolkodtam, hogy a Népliget talán sosem lehet normális hely, már csak a fekvéséből adódóan...:
* Kőbánya területén fekszik (1 mínuszpont)
* gyakorlatilag a semmi közepén van: északról a Kőbányai út és az egykori Északi Járműjavító határolja, nyugatról a MÁV vasútvonalai, délről az Üllői út, s keletről a Tisztviselőtelep. Egyedül az utóbbi helyen élnek emberek a környéken, tehát gyakorlatilag nincs is olyan nagy "látogatóközönség" a közelben, mint például a Városligetnél vagy a Margitszigetnél.
Mit gondoltok, ettől függetlenül is lehetne egy normális közpark, ha odafigyelnének rá?
"meglehetősen elhanyagolt, veszélyes hely, (homoszexuális) prostituáltak melegágya. "
Szerintem semmiképp nem elhanyagolt. Én rendszeresen láttam ott kertészeket. Nagyon szépen összeszedték a leveleket, nyírták a füvet, locsoltak stb. Szóval semmiképp nem nevezném elhanyagoltnak.
Veszélyesnek se éreztem soha. Mindig mondták homo sztorit a Népligetről, ami biztos igaz is, de én sose láttam ilyesmit arra. Ha volt is, lehet nem ismertem fel. De mondjuk attól még nem lesz veszélyes egy hely, mert a melegek közkedvelt találkozópontja is egyben.
Szerintem legnagyobb baja, hogy nem nagyon laknak a közelébe. Legalábbis olyan közel és olyan sokan biztosan nem, mint a Városliget és Margitsziget közelében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!