Pesten Népligeti pályaudvartól a Városligetbe, pontosabban a Pecsa-ig mennyibe kerül kb. egy taxi?
Úgy érzem, ketten is a kérdésedre válaszoltunk egymástól függetlenül.
Nekem, mint látod nem elsődleges célom sem a népszerűségem növelése, sem az, hogy a kérdezőt tudatlanságban tartsuk.
Vannak rosszul megfogalmazott kérdések. A szememben az, hogy valaki képes buszra szállni a Népligetig, de onnan taxi nélkül képtelen tovább menni, ez utóbbi kategóriába tartozik.
Ha továbbra is ragaszkodsz a lehúzós pesti kartellező taxistársaságokhoz - amit továbbra sem javasolnék - akkor az önkormányzat honlapján megtalálod a tarifájukat.
Ha mégis közösségi közlekedést választanál, a bkk útvonaltervezőjében mindent megtalálsz tisztelt kérdező.
Nagyjából 2400Ft taxival.
Google térképen megnézheted, nagyjából 6km.
Ebből így jön ki: alap díj amit mindenképp ki kell fizetni 450Ft, km díj 280Ft (x6km) plusz egy kis várakozási díj (ha jól tudom 70Ft/perc) amit pl. piros lámpánál, dugóban álláskor fizetsz.
Ez alapján jön ki kb. 2000-2500Ft. Ha ennél többet kér a taxis akkor szinte biztosan átvágott, hacsak nem volt óriási dugó amiben hosszasan álltatok.
Ettől függetlenül én az 1-es villamost javasolnám. 350Ft egy vonaljegy. Felszállsz Népligetnél, leszállsz az Erzsébet királyné útjánál és besétálsz a városliget felé kb. 300métert és ott a Pecsa.
"Úgy érzem, ketten is a kérdésedre válaszoltunk egymástól függetlenül. "
Ez most valami vicc? Ha megkérdezik tőled mennyi a taxi ára és te azt mondod miért nem mész gyalog/busszal/villamossal akkor az válasz a TAXIval kapcsolatos kérdésre? És még te vagy felháborodva mert a kérdező elégedetlen, amikor ő a taxi árra volt kíváncsi nem pedig véleményedre a taxizásról? :D
A szememben az, hogy valaki képes buszra szállni a Népligetig, de onnan taxi nélkül képtelen tovább menni, ez utóbbi kategóriába tartozik.
De ezt már írtam.
"A szememben az, hogy valaki képes buszra szállni a Népligetig, de onnan taxi nélkül képtelen tovább menni, ez utóbbi kategóriába tartozik. "
Ennyire nem lehetsz korlátolt. Hol szerepel a kérdésben, hogy odáig busszal megy? Hol szerepelt, hogy ő ezt az utat ténylegesen meg fogja tenni?
Ez egy kérdés volt csupán arról, hogy mennyi lenne taxival.
Az is lehet, hogy már megtette ezt az utat és utólag elgondolkodott, hogy vajon átverték-e és megkérdezte, hogy tisztában legyen vele mennyire fizetett érte reális árat.
Nem értem az ilyeneket mint te, akik egy kérdésbe minden mást akarnak beleérezni, mint amiről a kérdés szól. Kit érdekel, hogy te mit érzel bele? Ha nem tudsz a kérdésre válaszolni akkor minek írsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!