Mi a véleményetek Szolnokról és a megyéről?
Szebb, mint mondjuk Nyíregyháza, Kecskemét, Veszprém, Debrecen, vagy akármely másik megyeszékhely? Ha igen, miért? És persze az ellenkezőjére is kíváncsi vagyok.
Nem akarok befolyásolni senkit, úgyhogy majd a végén mondom el a véleményemet.
Átlag magyar megyeszékhely. Debrecenhez nem lehet hasonlítani, mert jóval kisebb, és ez kb. mindenben érződik; sokkal lagymatagabb az élet, csendesebb város, kevésbé bulis, közel sem olyan hangulatos szerintem, mint Debrecen, ami számomra, már sokkal nagy városiasabb. Értem ez alatt, hogy nagyobb a belvárosa, több a grandiózusabb klasszikus épület, plusz még a trolik és a villamosok, a nemzetközi reptér meg kb. úgy mindenben feltűnik, hogy nagyobb, minden értelemben.
Nyíregyházához képest, valamiben jobb, valamiben rosszabb. A belvárosa sokkal stílusosabb, mint Nyíregyházájé, jobban elkülönülnek a városban a klasszikus, múlt század eleji épületek, a "kocka" szoci és modern épületektől. Nincs az, ami Nyíregyben engem kifejezetten taszít, hogy van egy mondjuk 12-ben épült bérpalota közvetlenül mellette, meg egy a 80-as években felhúzott szoci hodály. Munkalehetőségek terén talán azonos szinten van a két hely, közbiztonság terén szintén. Viszont Nyíregy szerintem sokkal "élénkebb", szintén azt kell, hogy írjam, hogy bulisabb város, szórakozóhelyek terén gazdagabb és változatosabb. Nyíregyháza
A másik két városhoz nem tudom hasonlítani, mert ott még nem voltam.
Szerintem Szolnok egy nagyon kedves, élhető város, jórészben nyitott és segítőkész emberekkel. Összességében véve olyan "nagyon átlag magyar" hely. Fényévekkel, jobb, mint mondjuk Ózd vagy Salgótarján, de nyílván messze van Soprontól vagy Győrtől. Az, hogy "van egy Tiszája" sokat dob a város hangulatán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!