Miket érdemes Szegeden megnézni?
- A Szegedi Szabadtéri Játékok (Dóm tér) utolsó, záró előadása szokott aug. 20.-án lenni. Nem tudom melyik darab megy akkor este, és hogy egyáltalán kapnátok-e még akármilyen jegyet is rá. Bármilyen darab is megy akkor, az mindig egy fantasztikus előadás nemcsak látványban, de szereplők tekintetében is!
Próbáljatok meg jegyet szerezni rá!
- Állatkert és arborétum valahol Újszegeden
- A tiszai strand (jó idő esetén)
- Azt írod Szeged környékén: ha kocsival mentek, érdemes elmenni Ópusztaszerre,(állítólag az ország közepe), másrészt aug. 20.-án és azt megelőző napokban rendezvények, kiállítások a honfoglalás emlékére. Ha saját kocsi nincs, ezekre az ünnepekre szoktak távolsági volán-járatokat is indítani Ópusztaszerre, nézzetek utána
- Végig kell menni a belvárosban a Kárász-utcán (sétáló=bevásárló utca), nem feltétlenül a kirakatok miatt (bár az is jó) de az épületek, a lámpaoszlopok, padok stb. stb. nem túl hosszú, de kellemes séta, oda-vissza azért pár órát ellesztek ott is. A végén (már nem emlékszem milyen tér) van egy cukrászda, fincsi fagyival.
(Nem vagyok szegedi, csak a megyében lakok)
- Ha Szegedről Újszegedre mentek át, a híd Újszegedi vége előtt nem sokkal van jobbra egy lejáró, ami levisz a Tisza partra. Ott található egy hangulatos vendéglő. Nemcsak bográcso marhapörkölt, és fincsi halászlé és rántott, sült halak kaphatók, hagyományos vendéglői kaját is kapni. Viszont ha nem a belső étteremben ültök le, hanem kint a fák alá kirakott asztalhoz, akkor még a csodálatos madárdal, a víz illata, a nyárfák kellemes szellője, stb. stb. Csodálatos élmény volt, pedig én csak egy napközbeni ebédre mentem oda.
Persze a Szegedi Móra Ferenc múzeum! Ezen az oldalon találod a nyitvatartást, megkeresheted a térképen, merre találjátok, stb. stb.
Én egy szállodában dolgozok Szegeden, úgyhogy tőlem külföldi és belföldi vendégek is egyaránt kérdezik ezt a kérdést.
Attól függ kikkel mész, de mi ezeket szoktuk ajánlani:
- Vadaspark
- Kárász utca
- Széchenyi tér
- Dóm tér és a Fogadalmi templom
- Móra Ferenc Múzeum
- Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum
- Zsinagóga
- Szegedi Nemzeti Színház
- Anna fürdő (ha nyugisabb fürdőzésre vágytok)
- Napfényfürdő Aquapolis (ez pedig a kalandosabb fürdő, rengeteg csúszdával, a Dél-Alföld talán legnagyobb
élményfürdője)
Étterem szempontjából pedig:
- Kiskőrössy Halászcsárda
- Roosevelt téri Halászcsárda
- Alabárdos Étterem
- Gőry Pince Étterem
Illetve a környékben Ópusztaszer, amit érdemes megnézni és Makó, ahol nemrégiben nyílt meg a Hagymatikum (egy hagyma alakú fürdő)
Ha bármilyen kérdésed van, írj nyugodtan, szívesen segítek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!