Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Hévízi program?

Hévízi program?

Figyelt kérdés
Megyünk Hévízre nyaralni és anyum megkért,hogy írjam össze mit fogunk csinálni. Tehát: éttermek, programok,látnivalók ,strandok. Annyit mondott még,hogy a Hévízi-tó nem számít strandnak... Mert nem akar annyit fizetni. Meg,hogy este merre menjünk sétálni. Nagyjából ennyi...( nekem pont elég,mert azt sem tudom hol kezdjem..) tudnátok segíteni?? Előre is nagyon köszönöm :))
2013. aug. 12. 11:36
 1/7 anonim ***** válasza:

Tehát a Tó-fürdőbe nem akartok menni. Tényleg elég drága :-(

Talán a legközelebb a keszthelyi strand van. A hátsó bejáratánál ingyenes a parkolás és egyébként a felnőtt belépő 790 Ft. Ez kb. 7 km-re van Hévíztől.

Elmehettek még Zalakarosra (30 km), de ennek aztán tényleg drága a belépője. Nincs nagyon messze Kehidakustány sem, de a belépő...

Este sétálhattok a városban, nagyon kellemes sétálóutcái és parkja van, néha élőzenével.

Éttermek közül én a Boszorkánykonyhát ajánlom, nagyon finom a kaja és bőséges, nem drága.

2013. aug. 12. 12:57
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :))
2013. aug. 12. 13:01
 3/7 lencsefőzelék ***** válasza:

Nekem a Kocsi Csárda jött be Hévízen. Igaz, hogy nem a legolcsóbb, de jól főznek, és bőséges az adag is.

[link]

2013. aug. 13. 00:57
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)) Akkor kipróbáljuk mind kettőt :)
2013. aug. 13. 08:54
 5/7 anonim ***** válasza:

Rengeteg étterem van a városközpontban, és az Egregyi városrészen (borhegy) is, amit érdemes kipróbálni. Ha nem szeretnétek sokat költeni, a legtöbb helyen néhány száz forintért már menü is van (finom és kiadós :).

A tóra való belépéshez valóban ki kell kicsit nyitni a pénztárcát, de ha mégis szeretnétek megnézni, hogy milyen meleg a víz, akkor érdemes elsétálni a kifolyóhoz.

Látnivalók tekintetében: több templom van a városban, ezek közül a legnagyobb a Szent Lélek Római Katolikus templom, de elmehettek Egregyre, vagy kisétálhattok a római kori romkertig (ahol játszótér is van). De a belváros is nagyon szép virágos ebben az időszakban. Konkrét program miatt szerintem érdemes a város weboldalát is meglátogatni - a héten kezdődik például a borfesztivál!! :)

2013. aug. 13. 15:10
 6/7 anonim válasza:

Lehet már elkéstem a válaszadással, de valakinek jól jöhet még. :D

Ha a hévízi tóban nem akartok fürödni, ami tényleg nagyon drága, ajánlom nektek hévízen a zsilipet. A helyiek itt szoktak fürdőzni, mert ez ingyenes, és ugyanaz a víz, amiért rengeteg pénzt kérnének a gyógyfürdőnél, tehát gyógyvíz. Ha egy boltban megkérdeztek valaki helyit az meg tudja mondani merre kell menni. Fürdésre még tudom ajánlani hévízen az Aquamarint. Ez hotel, de be lehet menni fürödni, belépő jeggyel. Van két termálmedence, és egy szabadtéri úszómedence. Ez nem olyan drága. Viszont egyik nap átmehettek Keszthelyre, a sétáló utcában több érdekes "múzeum" van. Csigaparlamant, Horrorárium, játékmúzeum, Nosztalgia és giccsmúzeum, erotikus panoptikum. ... és nem drágák a belépőjegyek. Ha nagyon picit messzebbre merészkednétek. Zalaszántón érdemes megnézni a Béke Sztupát és a hozzá tartozó szentélyt, egy (ösvényen lehet lejutni hozzá), és a mézeskalács múzeumot.

2013. aug. 16. 22:51
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget :)) A Boszorkánykonyha valami eszméletlen jó :)) Akkor a keszthelyi sétálóutcát is megnézzük :)) Nagyon jól hangzik :)) Fürdőzésre meg maradtunk a Libás-strandnál :)) ( Keszthely, Balaton) Nagyon szupii :))
2013. aug. 19. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!