Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Siófok vagy Balatonfüred?

Siófok vagy Balatonfüred?

Figyelt kérdés
Hol vennél inkább nyaralót?
2009. okt. 26. 10:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem mindkettő szép, de inkább Balatonfüred.
2009. okt. 26. 11:56
 2/12 anonim ***** válasza:
53%
FÜREDEN,MERT JOBB ÚSZNI AZ ÉSZAKI PARTON.
2009. okt. 26. 12:23
 3/12 anonim ***** válasza:
az északi part valóban jobb szerintem,én füredi vagyok,szóval szerintem inkább füred:) de amúgy nagyon szép lett most a város
2010. febr. 22. 23:49
 4/12 A kérdező kommentje:
Szép bizony már tavaly nyáron is azvolt,igaz nekem siófok azért jön be jobban mert 18 éves vagyok,és ott több a fiatal bulizos csaj:DEzaaaaz,tejó ég ,hogy várom a nyarat,csak nincs telkünk és még nemtudom ,hol akarok aludni:SSátor:Sfigyelni kell a cucokra ,tiszta macera:DFEnébe
2010. febr. 26. 10:52
 5/12 anonim ***** válasza:

füreden is tudsz bulizni ott van a helka(disco)

plusz a sundance park meg egy csomó kocsma és augusztusban a borhetek

2010. febr. 28. 20:36
 6/12 A kérdező kommentje:
Augusztus 20.án a Sundanceba voltam.Niterise beachball party.A legjobb
2010. márc. 6. 13:51
 7/12 anonim ***** válasza:
50%
Siófok. Füredre már mi megyünk xD csak vicc volt, tényleg Füred a jobb. Siófok csak egy átlagos város, ahol nyáron egy kicsit nagyobb az éjszakai élet, de akkor is csak egy sima város. Balatonfüred szebb is, szebb tájon fekszik, és nem lepik el annyian a tópartot, mint Siófoknál.
2010. ápr. 18. 14:20
 8/12 anonim ***** válasza:

Szerintem Siófok szebb. Több a történelmi épület (víztorony, főtéri barokk katolikus templom, a Vasútállomás és persze a siófoki kikötő, ami a Balaton lagnagyobb kikötője)

Siófokon megy át az M7-es autópálya, és a vasútak is itt közlekednek. Siófokon vana Petőfi sétány, és szerintem siófoknak a partja a legjobb. Az északi part iszapos.

Voltam már Füreden, de nagyon kevés dolgot tudok mondani, ami miatt Füred, az Füreg. Önmagában a híres füredi kikötő nem elég, ugyanis az Siófoknak is megvan. Nincsen Fürednek olyan épületei.

Viszont Balatonfüred természeti adottságaiban eri Siófokot. Nagyon szép a Bakony, és kilátás nyílik Tihany-ra is. Viszont én azt tudom elmondani, hogy az északi partiak rátartiak (Hála Istennek nem mindegyik).

Viszont Siófok pedig állandóan hangos. Nincs nyugalom.

Tehát: Balatonfüred gyönyörű helyen fekszik, közel van a megyeszékhelyhez,

öböllel rendelkezik és nagyon szép parttal rendelkezik. Nyugodt város. VISZONT, nincs semmi jellege, a város víze iszapos és messze van az autópályától.

Siófok egy igazi modern város, nyüzsög az élet, gyönyörű belvárosa van, sok jellegzetes épülettel rendelkezik, közel az autópálya, és fesztiválok egyik központi helyszíne. VISZONT a környéke nem ér fel Füredéhez képest, nagyon zajos és mozgalmas, messze a megyeszékhely, nem rendelkezik öböllel.

Ami mindegyik város problémája, az a rossz útvonalak. Ugyanis az úthálózat nem a nyári tömeges turistákra lettek tervezve. Ezért minden nyári estén, bedugulnak a városok.

Siófokot azok válasszák akik szeretnek bulizni. Balatonfüredet azok válasszák, akik szeretnek nyugalomban pihenni.

2020. jún. 13. 14:50
 9/12 anonim válasza:
Szerintem Siófok. Kinőttem már a bulizós korszakból rég, de Füredhez még fiatal vagyok. Szép, szép..., de unalmas, kimért, sznob. Az északi part steandolás szempontjából azért is rosszabb, mert gyorsan mélyül, így a parttól 10-20 méteres sávban nyomorog a strandon lévő összes ember, míg a déli oarton eloszlik a tömeg. Siófokról ha bemész a vízbe látni az északi parton lévő hegyeket, ami hangulatos, szép. Füreden meg nem tudsz hova lépni a vízben a sok embertől, de legalább a kilátás is tré! :) Siófok!
2022. ápr. 14. 20:07
 10/12 anonim válasza:

Siófok!

Füred tényleg tele van sznobokkal. Ott úszni sem jó, mert beúszol 300m-t és már hajóúton kerülgetheted a hajókat. Tehát úszóknak nem való Füred.

Az északi part más részei viszon nagyon jók és hangulatosak! Pl: Balatonakali, Fövenyes, Örvényes, Balatongyörök. Füredet kerüld el.

2024. febr. 9. 02:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!